Cody – Bernice Berkleef

Cody – Bernice Berkleef

Cody
Published: 2018
Page Count: 272
Categorie:
ISBN13: 9789044354904
Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden…

De laatste tijd hoorde ik op social media vaak het boek Cody geschreven door Bernice Berkleef besproken worden, heel veel goede dingen. Hierdoor wou ik dit boek al graag lezen en zette ik het op mijn TBR lijstje. Een paar dagen geleden was ik wat aan het scrollen door de luisterbieb app en zag dit boek erop staan. Aangenaam verrast aangezien dit boek een nieuwe release is downloadde ik het boek dan ook meteen en begon ik met luisteren.

Dit boek is een thriller en gaat over een moeder die erachter komt dat haar zoontje niet in zijn bed ligt te slapen. Dan komen we erachter dat de papa het zoontje had meegenomen in de auto en het zoontje was vergeten, met de dood tot gevolg. Er volgt een politie onderzoek naar de oorzaak van de dood van Cody.

Dit boek was echt goed uitgewerkt. Het las heel vlot want je raakt heel snel in het verhaal en wilt absoluut weten wat er nu is gebeurd met Cody. De schrijfstijl van Berkleef is ook heel vlot aangezien ze de spanning van de lezer weet vast te houden tot het einde. Het boek bevat ook wisselingen tussen personages zo lees je een hoofdstuk uit Jelka’s perspectief en het andere hoofdstuk uit Oscar’s perspectief. Het boek bevat ook dagboek fragmenten van Nadine. Doordat het steeds wisselt van perspectief blijft het spannend en krijg je meer info, zo kan je via Oscar’s perspectief het hele politieonderzoek volgen en via Jelka’s perspectief het rouwproces. Ook worden doorheen het boek steeds kleine plottwists onthuld waardoor de spanning er in blijft.

Ik luisterde dit boek via de luisterbieb app en het duurde ongeveer 8 uur. Tussen dagdagelijkse taken door nam ik steeds eventjes de tijd om te lezen (aangezien ik MOEST weten wat er was gebeurd) hierdoor las ik het in 2 dagen uit. Ook was de inspreker (Hymke de Vries) heel aangenaam om naar te luisteren en kon ze de spanning van het boek ook heel goed laten doorschemeren in haar stem.

Ik vond dit boek heel sterk uitgewerkt en zag het einde totaal niet aankomen, ik geef dit boek dan ook 5 sterren en raad het zeker aan!

Het boek kopen:

bol.com:  Hier (ben je lid van kobo plus? dan kan je dit boek hier gratis op lezen!)

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review