Als de nacht eindigt – Laura Diane

Als de nacht eindigt – Laura Diane

Als de nacht eindigt
Author:
Series Number: 1
Published: 2019
Publisher:
Page Count: 220
Categorie:
ISBN13: 9789044837117
Toen Als de nacht eindigt verscheen was ik enorm benieuwd naar dit boek, hoewel het een dystopisch boek was (en ik dit niet zo vaak lees) kozen we het toch als ons leesclub boek van januari 2020. Little did we know dat dit onze laatste fysieke boekenclub zou zijn voor een tijdje. Maar wat hebben we dit toch knallend weten af te sluiten, Laura Diane was (onverwacht) aanwezig waardoor we met haar in gesprek konden gaan rond haar debuut. Een debuut wat me aardig heeft weten te verrassen!
In Als de nacht eindigt volgen we het verhaal van Lya. Lya heeft in haar korte leven nog nooit de zon gezien, sinds de zonnevlam die alles verwoeste leven ze ’s nachts en slapen ze overdag. Wanneer haar vader ernstig ziek wordt voelt Lya zich steeds meer gevangen in haar huis. Ze snakt naar vrijheid waardoor ze besluit weg te lopen. Samen met haar twee beste vriendinnen beleeft ze een spannend avontuur echter heeft dit avontuur wel een tijdslimiet aangezien ze terug moeten zijn voordat de zon op komt. Zal Lya weten te ontsnappen uit haar verstikkend leventje?
Ondertussen las ik Als de nacht eindigt al voor een tweede keer, omdat deel twee eraan zat te komen wou ik voorbereid zijn en alles vers in mijn geheugen hebben vooraleer ik verder ging met dit verhaal. Wat mij opnieuw opviel was hoe snel dit boek leest, voordat je het weet zit je middenin het avontuur en kan je niet meer stoppen met lezen. Ik las het boek tijdens mijn re-read dan ook in een dag uit omdat ik helemaal in het verhaal werd gezogen en niet kon stoppen met lezen. Wat me de eerste keer enorm verbaasde was dat dit boek het debuut is van Laura Diane. De schrijfstijl van Laura Diane is namelijk zo goed! Bepaalde quotes uit dit boek zijn gewoon om in te kaderen zo mooi heeft Laura Diane dit weten neer te schrijven. Hierdoor lijkt het alsof Laura Diane al jaren boeken schrijft. De spanningsopbouw vond ik ook heel goed gedaan en is goed verdeeld over heel het boek, dit zorgt ervoor dat Als de nacht eindigt een zeer sterk verhaal is. Tijdens mijn re-read ontdekte ik meer van de wereld en het verhaal dan bij de eerste keer maar het nadeel was wel dat ik hierdoor de connectie tussen de personages minder voelde.
Als de nacht eindigt heeft me zelfs de tweede keer weten te verrassen en dat betekent dat het een zeer goed boek is! Het einde doet je ook snakken naar deel 2 en gelukkig is hij er eindelijk en kunnen we ontdekken hoe het verhaal van Lya afloopt. Ik kan dan ook niet wachten om eindelijk deel 2 te kunnen lezen.
Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de wereld van Als de nacht eindigt & Als de morgen begint? Magical Stories organiseert 22 mei een leesclub helemaal in het thema van deze prachtige duologie! Een groot voordeel is dat dit volledig gratis is en volledig online zal plaatsvinden, daardoor kan je genieten van een heus boekenfeestje in je eigen zetel! Wie interesse heeft kan zich altijd inschrijven via magicalstories@outlook.be

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review