67 seconden – Jason Reynolds

67 seconden – Jason Reynolds

67 seconden
Published: 2018
Page Count: 306
Categorie:
ISBN13: 9789463491273
'Mensen houden altijd meer van mensen als ze dood zijn.' Zevenenzestig seconden. Zeven verdiepingen. Drie regels. Een wapen. Will staat 67 seconden in de lift naar beneden, met in zijn broekband een pistool. Zijn broer Shawn is vermoord, en Will weet wat er van hem verwacht wordt. Niet snitchen. Niet huilen. Wraak.

Toen ik laatst weer even langs ging bij mijn lokale bibliotheek zag ik dat ze het boek ’67 seconden’ hadden, ik had hier al heel veel goede dingen over gehoord waardoor ik ook heel nieuwsgierig was naar dit verhaal.

Dit boek gaat over Will, Will zijn broer Shawn is juist vermoord op straat. In de wijk waar deze jongens leven gelden er bepaalde regels. Regel 1: Niet snitchen, Regel 2: Niet huilen en Regel 3: Wraak. Will staat dan ook op het punt om wraak te nemen op de moordenaar van zijn broer. Hij stapt de lift in, 67 seconden en 7 etages. En op iedere etage stapt iemand in…

Ik wist in het begin dus niet zo goed waar het verhaal over ging, ik had alleen lovende reacties gehoord waardoor ik besloot om het boek op te pakken. Maar toen ik het boek eenmaal begon kon ik niet meer stoppen. Dit boek is in vrije vers geschreven waardoor je door het boek heen vliegt. Toen ik dit boek las was ik een weekend in de Ardennen en we waren op weg naar de brouwerij van La Chouffe en mijn zus zei nog ‘Waarom neem je voor zo’n korte rit een boek mee?’ Uiteindelijk las ik tijdens die korte rit 73 pagina’s omdat het zo vlot las. Dit boek heeft een zeer krachtig verhaal en het raakte mij dan ook enorm. De schrijfstijl van Reynolds las ook lekker weg en heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt naar andere werken van hem.

Dit boek is dan ook zeker een aanrader (en vooral voor fans van Sarah Crossan aangezien het in vrije vers is geschreven) Ik gaf dit boek 4,5 sterren en kijk al uit naar een volgens boek van hem!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review