Movie review: Tini: het nieuwe leven van Violetta

In 2016 ging het allerlaatste seizoen van Violetta in première en toen na het derde seizoen werd aangekondigd dat ze ermee zouden stoppen waren heel wat fans teleurgesteld. Maar de fans hadden nog wat tegoed toen werd aangekondigd dat er een film in de maak was genaamd Tini: het nieuwe leven van Violetta. Hoewel ik toen niet meer zo’n grote fan was van de show wou ik deze film toch graag zien in de bioscoop zodat ik “een deel van mijn jeugd kon afsluiten” Laatst kreeg ik opeens weer enorm veel zin om deze film te kijken en dat deed ik.
In Tini: het nieuwe leven van Violetta volgen we het verhaal van Violetta na de serie. Ze is juist terug van tournee wanneer ze van haar manager te horen krijgt dat Leon (haar grote liefde) blijkbaar een nieuw meisje heeft leren kennen en de twee een koppel blijken te zijn. Overladen met vragen van de pers blijft Violetta gebroken achter waardoor ze op de openbare televisie vanuit het niets besluit om haar carrière stop te zetten. Violetta heeft haar passie voor zingen verloren en daardoor besluit Herman om aan de alarmbel te trekken. Violetta wordt uitgenodigd door een oude vriendin van Herman genaamd Isabella om een tijdje naar Italië te trekken. Violetta besluit om op dit aanbod in te gaan om zo de passie voor het zingen weer terug te vinden. Lukt het haar om te vinden wie ze echt wilt zijn?
Toen ik in 2016 deze film in de bioscoop ging kijken voelde dit aan als een “end of an era” momentje voor mij. Ik kon zo mijn jeugdliefde voor deze serie afsluiten en wat was het een prachtig einde van de serie en van dit mooie tijdperk die deze acteurs hebben gehad! Deze film voelt al meteen veel volwassener aan wat we naar het einde van de serie toe ook wel hebben gemerkt en dit zet meteen de juiste toon voor het verhaal. Violetta gaat naar het prachtige Italië om daar zichzelf terug te vinden. Doordat het verhaal zich afspeelt in Italië heeft de film een heerlijke zomerse vibe aangezien het op een prachtige locatie is gefilmd. Hoewel ik al jaren geen die-hard fan meer ben vond ik deze film nog steeds super aangezien je ook niet perse de serie moet hebben gevolgd om deze film te begrijpen. De Spaanse met Engels gemixte soundtrack paste ook echt bij dit verhaal en zorgde vaak voor kippenvel momentjes aangezien Spaans ook zo’n mooie taal is. Zoals zoveel cliché films eindigt dit verhaal ook met een happy end en dit is de perfecte afsluiter. We kunnen onszelf namelijk allemaal wel eens herkennen in Violetta haar verhaal en de zoektocht naar zichzelf.
Ik ben na jaren dus nog steeds fan van deze film en weet nu al dat ik deze vast nog wel eens zal herbekijken wanneer ik weer zo’n opkikkertje nodig heb. Deze film is dan ook de beste film om je gedachten even te verzetten en daarom geef ik het 9,5/10.
Kijk de trailer hier:

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *