Mei TBR

We zijn in de eerste week van mei wat betekent dat het tijd is voor mijn to be read te bepalen voor deze maand. Laten we snel beginnen…

* als ik een boek heb gekregen als recensie exemplaar zal ik er een sterretje bij zetten en kunnen jullie ergens deze maand of volgende maand van dit boek een recensie verwachten*

De 5 boeken die ik deze maand plan te lezen zijn:

 

Voor Emma – Tony Reynders

9200000032543590

14 maart 2012. Het hele land ontwaakt met vreselijk nieuws: een Belgische schoolbus op de terugweg van sneeuwklassen in het Zwitserse Saint-Luc is frontaal gebotst tegen de wand van een tunnel in Sierre.

Iedereen beseft meteen dat de situatie ernstig is, maar in de loop van de dag wordt de omvang van de ramp pas echt pijnlijk duidelijk. Twee scholen, Lommel en Heverlee.

28 doden, 6 volwassenen en 22 kinderen. Een oorzaak is niet bekend. Diezelfde ochtend krijgt Tony Reynders het telefoontje dat zijn leven verandert. Emma, zijn dochter van 12, zat op de bus in kwestie. Halsoverkop vertrekt hij naar Lommel, maar daar is er over Emma geen nieuws.

Even later stapt hij samen met 115 andere ouders en familieleden op een vliegtuig naar Zwitserland, waar hij ’s avonds, na lange bange uren, te horen krijgt dat zijn dochter tot ‘groep 28’ behoort.

Zijn wereld stort in. Dit boek schetst het volledige verhaal van de busramp van Sierre, vanaf het ogenblik dat die verschrikkelijke telefoon overging, over de afreis van de ouders naar Zwitserland, tot de nasleep van de ramp, die tot vandaag nog diepe sporen nalaat.

Tony Reynders zette zich vanaf de eerste momenten in om de echte feiten achter de busramp te weten te komen.

Dit boek is een eerbetoon aan zijn dochter Emma.

En ik dan? – Luc Descamps

9200000075963704

Voor haar veertiende verjaardag krijgt Emma hét cadeau van haar leven. Haar vader, die zijn gezin zeven jaar geleden verliet, neemt haar mee op een reis naar de Verenigde Staten van Amerika. Emma is door het dolle heen, maar mama is net iets minder enthousiast. Is dit geschenk wel zo mooi als het lijkt? Kent Emma haar vader wel genoeg om alleen met hem op reis te gaan? Misschien is de terughoudendheid van haar moeder niet helemaal onterecht…

Hoe vergeef je iemand die je op je zevende zomaar achterliet? Kun je zeven lange jaren van bitter weinig contact met een reisje uitwissen? Humor en scherpe confrontaties vormen de ingrediënten voor de zoektocht naar een antwoord op deze vragen.

Cathy’s boek – J. Weisman, S. Stewart en C. Brigg

download (10)

Cathy (ik-figuur) wordt gedumpt door haar vriendje. Ze besluit hem te stalken, maar hoe meer ze over zijn leven te weten komt, hoe vreemder en gevaarlijker haar eigen leven wordt.

 

 

 

 

 

Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld & zijn liefde voor Blue – Becky Albertalli 

download (8)

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit

Drie schimmen – Cyril Pedrosa

download (9)

Het leven is eenvoudig en gelukkig voor Joachim en zijn ouders. Ze wonen in een dal tussen de heuvels, beschut tegen de stormen. Ver van de wereld. Plots verschijnen er drie schimmen. Dat is het einde van de idylle. Joachim en zijn vader vluchten voor het sinistere drietal.

 

 

 

Dit zijn de 5 boeken die ik wil lezen in de maand mei, hopelijk vonden jullie het leuk en dan zie ik jullie graag de volgende keer terug op mijn blog.

Alwaysbeyourself X Chelsey.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. nikitamaes schreef:

    En ik dan! heb ik gelezen vorige week. Goed boek, niet fantastisch maar ik vond hem wel leuk. Veel leesplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *