Final book support group weekly reading blog

Vorige week hostte Steph van Stephloves de eerste read-a-thon voor de Final Book Support Group. Een read-a-thon waar ik enorm veel zin in had en waar ik me ook volledig in heb weten te smijten. Hoe de week ging kan je hieronder lezen.

Maandag 14 maart
Zoals iedere week heb ik van maandag tot en met woensdag stage. Hierdoor was ik op maandag al vroeg uit de veren om mij klaar te maken. Ik heb de laatste tijd de gewoonte om tijdens het klaarmaken al te luisteren naar een luisterboek om zo de dag al meteen goed te beginnen. Ik luisterde tijdens het klaarmaken en tijdens de autorit naar stage naar Jij&ik geschreven door Chloe Liese. Ik had nog maar een klein deel wat ik moest lezen van het boek dus vandaar dat dit boek mee is verhuisd naar deze week. Ik ontbijt altijd in mijn auto ter plaatse en ook dan lees ik een boek, deze keer begon ik aan Coup de foudre, een boek wat ik moest lezen voor de blogtour. Ik schoot al een aardig eind op in het boek vooraleer ik dan toch echt uit de auto moest stappen om mijn eerste stagedag van de week te beginnen. Op stage was het een vrij drukke dag waardoor de dag uiteindelijk is omgevlogen en ik voordat ik het wist alweer naar huis mocht. Op de terugrit naar huis luisterde ik naar het laatste stuk van Jij&ik. Hierdoor tackelde ik meteen al een eerste boek deze week. Ook las ik nog een stukje uit Coup de foudre. ’s Avonds plofte ik op de bank om alweer naar een spannende aflevering van De verraders te kijken.
Ik las uiteindelijk de laatste 90 pagina’s van Jij&ik geschreven voor Chloe Liese en slaagde er ook in om de eerste 131 pagina’s van Coup de foudre te lezen.
Dit bracht mij op een mooi totaal van 221 gelezen pagina’s op dag 1 van de read-a-thon.

Dinsdag 15 maart
Ook op dinsdag moest ik weer vroeg uit de veren om mij klaar te maken voor een stagedag. Omdat ik gisteren Jij&ik had uitgeluisterd moest ik dus een nieuw luisterboek kiezen. Ik koos uiteindelijk voor Op gevoel, het laatste deel in de Onbreekbaar reeks geschreven door Lisette Jonkman. Dit boek luisterde ik ook tijdens mijn autoritten van en naar stage. Tijdens mijn ontbijt las ik verder in Coup de foudre. Omdat het volledige team in vergadering zat tijdens de pauze kon ik ook tijdens mijn middagpauze verder lezen in Coup de foudre. Omdat ik al redelijk ver was in het boek toen ik thuis kwam had ik er mijn doel van gemaakt om Coup de foudre uit te lezen op dinsdag. Dit is op de valreep nog gelukt vooraleer ik om half 10 besloot dat het tijd was om mijn bedje in te kruipen.
Op dinsdag las ik dus de laatste 223 pagina’s van Coup de foudre en in de auto luisterde ik naar 111 pagina’s van Op gevoel.
Dit bracht mijn totaal aantal gelezen pagina’s op dinsdag naar 334.

Woensdag 16 maart
Woensdag was mijn laatste stagedag van de week en na op dinsdag al vroeg in mijn bed te zijn gekropen werd ik fris en monter wakker en was ik klaar om er een goede dag van de maken. In de avond had ik een leessessie met Valerie gepland via Facetime dus ik was klaar om veel te lezen op woensdag. In de ochtend luisterde ik weer naar Op gevoel tijdens het klaarmaken en tijdens mijn autorit naar stage. In de auto besloot ik om te beginnen aan De zoete verleiding van Emerald Cove tijdens mijn ontbijt. Woensdag was een lange dag op stage, het liep ook iets uit waardoor ik wat later dan verwacht in de auto stapte om naar huis te vertrekken. Ook tijdens mijn terugreis luisterde ik naar Op gevoel.
In de avond Facetimede ik met Valerie maar van lezen kwam niets in huis aangezien we vooral veel hebben bij gekletst. Ik las uiteindelijk 44 pagina’s van De zoete verleiding van Emerald Cove tijdens mijn ontbijt en luisterde naar 97 pagina’s van Op gevoel tijdens het klaarmaken en de autoritten.
Ik las dus 141 pagina’s in totaal op woensdag.

Donderdag 17 maart
Op donderdagen staat er iedere week een lesdag ingepland. Ik heb dan les van 8u30 – 17u30. Een lange (en vaak ook vermoeiende) dag met tussendoor ook wel wat momenten om een boekje erbij te pakken. Deze week vielen er 2 lesuren weg waardoor ik heel wat leestijd had. Ik begon mijn ochtend weer vroeg met een luisterboek. Omdat Op gevoel nog niet uit was besloot ik verder te luisteren naar deze. Aangekomen op school ontbeet ik weer in mijn auto en dat deed ik terwijl ik De zoete verleiding van Emerald Cove verder las. Het zonnetje scheen heerlijk wat er meteen voor zorgde dat ik een goed humeur had. Tegen dat mijn eerste les om half 10 begon had ik al heel wat gelezen. Na 2 uurtjes les had ik een pauze van 2 uur omdat dus een van mijn lessen wegviel. Ook dit spendeerde ik weer lezend in De zoete verleiding van Emerald Cove. Ik besloot ook om mezelf te trakteren op een pizza en terwijl ik deze verslond luisterde ik verder naar mijn boek. Tegen dat mijn namiddaglessen begonnen had ik De zoete verleiding van Emerald Cove uitgelezen waardoor ik met een goed gevoel aan de lessen begon. De vermoeidheid sloeg wel toe tijdens de lessen en ik merkte dat ik er niet helemaal meer bij was, ik was dan ook blij toen het eindelijk tijd was om naar huis te vertrekken. Tijdens de autorit naar huis luisterde ik ook Op gevoel uit waardoor ik weer 2 gelezen boeken bij de teller kon optellen.
Ik las tijdens de pauzes de laatste 227 pagina’s van De zoete verleiding van Emerald Cove en tijdens mijn autoritten luisterde ik naar de laatste 106 pagina’s van Op gevoel.
Dit zorgde ervoor dat ik uiteindelijk 333 pagina’s las op donderdag.

Vrijdag 18 maart
Op vrijdagen heb ik niet altijd les maar deze vrijdag dus wel. Dit betekende weer vroeg opstaan (wel iets later dan op andere dagen omdat mijn les pas om 9u begon) tijdens het klaarmaken luisterde ik naar Flessenpost, ik was dit boek vorige week al begonnen en aangezien dit een eerde deel is in een reeks was dit dus een perfecte read voor de read-a-ton. Tijdens mijn ontbijt besloot ik niet te wisselen van boek en gewoon lekker verder te luisteren/lezen in Flessenpost. Mijn les was rond 12u gedaan en ook op de terugrit luisterde ik naar Flessenpost. Eenmaal thuis gekomen stapte mama en ik in de auto om boodschappen te doen. Enkele uurtjes later besloot ik me nog eventjes in het zonnetje te zetten om de laatste zonnestralen van die dag mee te pikken vooraleer deze weer van ons terras trok. In de avond nestelde ik me op de zetel om naar de finale van The Masked Singer te kijken. Tijdens enkele pauzes las ik nog enkele pagina’s uit Flessenpost. Toen The Masked Singer gedaan was was ik echter zo moe dat het me niet meer lukte om de laatste pagina’s van Flessenpost te lezen. Ik besloot deze dan ook te laten voor zaterdag.
Toch las ik op vrijdag een mooie 230 pagina’s van Flessenpost.

Zaterdag 19 maart
Zaterdag kon ik eindelijk uitslapen, hoewel ik met mijn nieuwe routine niet meer echt kan uitslapen aangezien ik vaak in het weekend al rond 9u wakker word. Deze zaterdag was dan ook geen uitzondering aangezien ik rond 9u20 wakker werd. Ik besloot nog eventjes in bed te blijven liggen en het rustig aan te doen. Na een uurtje luieren in bed besloot ik dat het tijd werd om mij klaar te maken en te gaan ontbijten. Tijdens mijn ontbijt luisterde ik nog naar enkele pagina’s van Flessenpost. Daarna trok ik naar buiten aangezien we op vrijdag een tuinset hadden gekocht en ik had beloofd deze in elkaar te zetten. Met mijn zonnebril op trok ik naar buiten, ondanks het zonnetje heerste er toch een stevig windje wat ervoor zorgde dat het in elkaar zetten van de tuinset iets moeizamer verliep. Maar ik was toch trots toen de tuinset ik elkaar stond. Hierna trok ik naar boven om wat te facetimen met Valerie. We lazen een beetje en speelde een spelletje Cluedo op onze Nintendo switch. En voordat ik het wist was de zaterdag alweer om. ’s Avonds was ik al erg moe waardoor ik om kwart na negen besloot alles af te sluiten en te gaan slapen. Ik las 34 pagina’s van Wintervuur (deel 7,5 van Sara) en luisterde naar de laatste 31 pagina’s van Flessenpost. In de avond begon ik ook nog aan Team Mortis 2: De bende van Venus (deze stond niet op mijn TBR maar ik had er zin in dus besloot ik hem erbij te pakken) ik las hier uiteindelijk 22 pagina’s van voordat mijn ogen dichtvielen.
Dit bracht mij op een totaal aantal van 87 gelezen pagina’s op zaterdag.

Zondag 20 maart
Omdat ik op zaterdag al vroeg was gaan slapen werd ik automatisch ook weer vroeg wakker. Om 9 uur besloot ik dat het tijd was om op te staan en te gaan ontbijten. Ik had gehoopt dat ik rustig kon ontbijten al luisterend naar Je fluistert mijn naam maar helaas dacht mijn mama daar anders over. Ik moest dus al vroeg uit de veren aangezien we moesten gaan tanken, de auto poetsen en nog iets moesten gaan halen in de winkel. Ik las uiteindelijk maar 14 pagina’s van Je fluistert mijn naam tijdens het ontbijt alvorens ik mij moest gaan klaarmaken.
Eenmaal klaar trokken we er dus op uit om al die taakjes te vervullen. Eenmaal thuisgekomen ging ik naar boven om nog wat te werken. Ook Facetimede ik met Valerie en speelde we een spelletje Mario party op onze Nintendo Switch, schreven we iets voor De leesfabriek en voor onze eigen blogs. En we hebben ook nog een klein beetje gelezen. Echter las ik niet enorm veel aangezien ik maar 19 pagina’s van Wintervuur wist te lezen. ’s Avonds begon het nieuwe seizoen van De mol en ik besloot dit te kijken terwijl ik een bad nam. Na de mol poetste ik nog snel mijn kamer en maakte ik mijn tas klaar voor de dag nadien vooraleer ik om half 11 de lichten uitdeed om te gaan slapen.
Ik las op zondag dus maar 33 pagina’s.

Ik ben wel enorm trots op de resultaten die ik deze week wist te behalen. Ik las 5 boeken uit en ging verder in 3 andere die ik waarschijnlijk volgende week wel zal uitlezen. Ik begon 2 nieuwe series, las 1 serie uit en ben up-to-date geraakt met de reeks van Holy Martin vooraleer in april het vierde deel uitkomt.
Ik vind dan ook zeker dat de read-a-thon geslaagd is en kijk nu al uit naar de volgende read-a-thon van The Final Book Support Group.

Afgelopen week wist ik maar liefst 1379 pagina’s te lezen voor de read-a-thon. Een zeer geslaagde week dus.

Deze week heb ik opnieuw een challenge op de planning staan maar wat dat precies is hou ik nog even geheim. Meer hierover volgende week!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *