Noem een boek dat… #1

Tijd voor een nieuwe samenwerking! Valerie van Valeries Boekenwereld en ik doen geregeld leuke challenges samen op onze blogs. Daarom hebben we weer eens gebrainstormd en een nieuw concept bedacht om met jullie te delen: Noem een boek dat… Hierin bespreken we elke maand een boek dat iets voor ons betekent. Welk boek heeft van ons een lezer gemaakt of van welke titel kregen we net een afkeer? Dat ontdek je elke maand in een nieuwe ‘Noem een boek dat…’!

Noem een boek dat van jou een lezer maakte:

Ik las als kind niet graag aangezien ik een enorme trage lezer was (ook vaak achterstand had met lezen) en ik hierdoor gefrustreerd raakte en het in mijn vrije tijd ook niet wou doen. Toen ik in het vierde/vijfde leerjaar zat (ongeveer 8-10 jaar) werden de Fantasia boeken van Geronimo Stilton opeens enorm populair. Omdat iedereen er plots over praatte besloot mijn mama om het eerste deel voor mij te kopen in de Toychamp (de lokale speelgoedwinkel) Eenmaal ik begon met lezen verslond ik het boek volledig. Yes! Eindelijk had ik het leesvirus te pakken. Iedere keer als er een nieuw deel in deze reeks uit kwam kocht mijn mama het voor me (terwijl het redelijk prijzige boeken waren) maar ik denk dat mijn mama stiekem ook wel blij was dat ik eindelijk eens iets anders deed dan TV kijken.

Sindsdien heb ik het leesvirus te pakken en heeft mijn mama zich denk ik al enkele keren beklaagd dat ik een lezer ben geworden. Want wat ze toen niet wist is dat deze hobby wel eens enorm uit de hand kon lopen.

Het boek dat van mij dus een lezer heeft gemaakt is Fantasia geschreven door Geronimo Stilton. Een heerlijk kinderboek vol knotsgekke avonturen die ik jaren nadien nog steeds in mijn kast heb staan omdat er een jeugdherinnering aan verbonden is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *