De cadeauboeken tiplijst van 2020

Over een 2-tal weekjes is het alweer zover! De leukste tijd van het jaar, maar wat moet je in godsnaam kopen voor je familie? Valerie en ik hebben wel enkele ideetjes! Dit is de ultieme cadeauboeken tiplijst van 2020.

De Dromer/Planner:

Mix die 2 woorden samen en je krijgt De Dromenplanner van Paperlife. De perfecte planner voor alle dromers die hun dromen willen najagen. Ik gebruik deze planner ondertussen al dagelijks en kan niet meer zonder. Heb je een familielid die wel een planner kan gebruiken dan is deze een echte aanrader!

Dromenplanner

De Coole Roommate:

Heb jij een familielid dat al veel te lang single is? Dan is Woordwapens: Openingszinnen & Versiertrucs echt iets voor deze persoon. Deze reeks heeft ook nog een heel leuk ander boek met evenveel humor namelijk; Woordwapens: Beledigingen & Comebacks

Woordwapens - Openingszinnen & Versiertrucs Woordwapens - Beledigingen & Comebacks

Is er iemand in je familie fan van spelletjes? Dan zijn Truth of dare & Never have i ever & Would you rather perfect om te spelen. Valerie en ik testte deze uit op ons Youtubekanaal dus bekijk zeker even de video’s als je van plan bent om deze boeken cadeau te geven aan iemand.

Heb jij een echte fan van escaperooms bij jou in de familie? Dan is de Wexell Escape Room Kit echt iets voor deze persoon! Ga allemaal rond de tafel zitten en probeer te ontsnappen uit de klauwen van Wexell. Een heuse escaperoom experience in het comfort van je eigen huis!

De Wexell Escape Room Kit

De Self-care lover:

Love je lijf

Nood aan een beetje self-love of body-positivity? Met deze journal heb je ze allebei in één! De auteur probeert je door middel van verschillende soorten oefeningen, reflectiemomenten en quotes te helpen naar een beter lichaamsbeeld. Het boek wordt aangevuld met prachtige illustraties en is mooi om te geven én te krijgen!

Love je lijf

Schrijf maar wat

Chrostin, bekend van haar cartoons, maakte een creatief dagboek voor jong en oud. Ideaal als je even wil ontsnappen aan de realiteit van vandaag en alles wil vergeten. In dit boekje vind je verschillende thema’s: emoties begrijpen en benoemen, algemeen mentaal welzijn, zelfvertrouwen en zelfzorg, plannen en gewoontes kweken. Het is een planner, dagboek, bullet journal en agenda in één én het heeft stickers. Veel stickers.

Schrijf maar wat

We kennen het allemaal wel, liefdesverdriet! Ken jij iemand die momenteel in een relatiebreuk zit? Dan is Nooit meer liefdesverdriet geschreven door Chidera Eggerue misschien wel iets voor deze persoon. Het doel? Wees vooral gelukkig met jezelf, je hoeft echt niet perse iemand in je leven te hebben om het beter te maken. Geniet!

Nooit meer liefdesverdriet

De moppentapper:

Ne frommel a day & ge voelt u (weer) oké! Dat is het motto van Frommelrommel. De missie? Alle zorgen even opzij en heerlijk even lachen! Frommelrommel: missie zorgen opzij is dan ook een heel leuk boek voor iedereen die wel eens een portie humor nodig heeft op een off-day!

Missie zorgen opzij

2020 was een gek jaar! En wat is dan het ultieme cadeau om dit crappy jaar toch iets beter te maken dan een boek boordevol grappige anekdotes over 2020? Het jaar van de hamster van Niet nu Laura is het perfecte cadeau om even heerlijk mee weg te lachen.

Het jaar van de hamster

Heb je een leerkracht in de familie? Of een student die nu midden in de blokperiode zit? Dan kan Arnoleon van Je hoort wat in een klaslokaal deze mensen zeker weten op te vrolijken met enkele humoristische situaties die zich afspelen in het klaslokaal, momenteel zijn er 2 (strip)boeken in deze reeks. Heb je een familielid wat in verwachting is van een kleine spruit? Dan heeft Arnoleon ook nog Je hoort wat tijdens een zwangerschap, dit is een (strip)boek voordevol grappige situaties die zich afspelen tijdens de zwangerschap – ik gaf dit boek afgelopen jaar cadeau aan mijn zus en schoonbroer en ze vonden het een geweldig boekje!

Je hoort wat in een klaslokaal Je hoort wat in een klaslokaal 2 Je hoort wat tijdens een zwangerschap

De nostalgische ziel:

Brieven schrijven is weer helemaal de trend in 2020! Sluwe vissen dragen leuke hoedjes is dan ook het perfecte cadeau voor de nostalgische ziel in de familie wat nog kaartjes met de hand schrijft, want een heel klein gebaar kan soms iemand zijn dag opfleuren.

Sluwe vissen dragen leuke hoedjes

De diepzinnige poëet:

Ken jij iemand in je familie die fan is van poëzie/ gedichten? Dan is Dingen die ik nooit kon zeggen geschreven door Roxanne Wellens echt iets voor hem/haar! De diepzinnige gedichten worden afgewisseld met prachtige illustraties die Roxanne Wellens ook zelf tekende. Een mooie poëziebundel voor liefhebbers van dit genre.

De dingen die ik nooit kon zeggen

Nog een bundel nodig? Het fantastische werk van insta poet Lovelace werd vertaald naar het Nederlands. De prinses kan zich prima zelf redden won in 2016 de Goodreads Choice Awards en dat was helemaal terecht! De gedichten verkennen op indrukwekkende wijze liefde, verlies, rouw, helen, empowerment en bezieling. In 2021 verschijnt De heks belandt dit keer niet op de brandstapel!

De prinses kan zich prima zelf redden

Ook actrice LiliReinhart schreef een poëziebundel: Watertrappelen. Reinhart schuwt geen moeilijke thema’s: ze heeft het over onder andere het gevecht tegen angst en depressie als beroemdheid, hartzeer en passie. Ze is zelf actief bezig met sociaal welzijn en is voorvechter van mental health awareness.

Watertrappelen

De kleurige ontspanner:

Heb je een familielid dat helemaal gek is van eenhoorns? Dan is Het magische eenhoorn genootschap : het officiële kleurboek echt perfect! Dit is het kleurboek in de “Het magische eenhoorn genootschap” reeks (en als het kleurboek bevalt kan je ook altijd de 2 andere boeken in de reeks kopen)

Het Magische Eenhoorn Genootschap Kleurboek

We kennen allemaal wel een kerstfreak in de familie. Johanna’s Kerstmis is dan ook het perfecte cadeau voor deze Christmasholic! Heerlijk ontspannen tijdens het inkleuren van kerstprentjes, wat wilt een mens nog meer?

Johanna's Kerstmis

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *