Challenge 2022: Book battle

Elke boekenwurm kent het volgende probleem wel: zoveel boeken hebben en uiteindelijk nog nieuwe toevoegen aan de collectie waardoor je TBR-stapel steeds langer en langer wordt en oudere boeken op deze stapel blijven liggen. Dat is nu exact het probleem dat Valerie en ik dit jaar gaan proberen aan te pakken met onze gloednieuwe challenge: Book Battle. Wat Book Battle precies inhoudt, vertellen we je in deze post. 


Wat is Book Battle? 

Book Battle is onze nieuwe challenge van 2022. Ieder jaar bedenken Valerie en ik een leuke challenge om in onze TBR Thursday posts te gebruiken. Omdat we vorig jaar First Impressions zo leuk vonden, wilden we toch nog iets in dezelfde trend doen maar met een twist en uiteindelijk is dit Book Battle geworden. 
In Book Battle kiezen Valerie en ik ieder twee boeken die zijn uitgekomen in 2020, 2021 en 2022. Deze twee boeken battelen dan tegen elkaar waardoor we een mooie TBR hebben van drie boeken uit drie verschillende jaren. 
In plaats van vijf zinnen krijgt de andere persoon dus zes zinnen in setjes van twee waar er dan steeds één wordt uitgekozen. 


Waarom hebben we voor deze challenge gekozen? 

Wat we enorm leuk vonden aan First Impressions was dat we iedere maand lekker konden ‘moodreaden’ omdat we vijf boeken konden kiezen waar we op dat moment zin in hadden. Ook konden we boeken die we absoluut die maand moesten lezen (denk hierbij aan dringende recensie-exemplaren of blogtour exemplaren) erin verwerken zodat we geen enorme TBR-lijst hadden iedere maand en tussendoor toch nog konden lezen waar we zin in hadden. 
Omdat we dit zeer handig vonden en het daardoor ook succesvoller was dan de challenge van 2020 wilden we dat aspect toepassen op onze nieuwe challenge. Maar natuurlijk wilden we niet de volledige challenge hergebruiken en hebben we er een leuke twist aan gegeven zodat ook oudere titels op onze TBR eens eindelijk gelezen worden. 
Ik merk zelf namelijk heel vaak dat mijn oudere titels blijven liggen doordat er vaak nieuwe of dringendere boeken binnenkomen en deze voorrang krijgen. 
Tijd dus om dit eindelijk aan te pakken! 


Wij kijken alvast enorm uit naar onze nieuwe challenge en kunnen niet wachten om de boeken tegen elkaar te laten battelen en te zien welke er uiteindelijk worden gekozen. (In januari battelen we echter enkel met boeken van 2019, 2020 en 2021 aangezien er dan nog geen 2022 releases zijn verschenen)

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 2 januari 2023

    […] nieuw jaar betekent ook dat het tijd is voor een nieuwe leeschallenge. De challenge van 2022 was zowel voor Valerie als voor mij niet echt een succes. Daarom gooien we het dit jaar over een […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *