Zac&Mia – A.J. Betts

Zac&Mia – A.J. Betts

Zac&Mia
Author:
Published: 2014
Page Count: 304
Categorie:
ISBN13: 9789020632545
De laatste persoon die Zac had verwacht in de kamer naast die van hem, is een meisje zoals Mia: boos, snel op haar teentjes getrapt en met een twijfelachtige muzieksmaak. In de echte wereld zou hij nooit bevriend met haar (willen) raken. Maar in het ziekenhuis gelden andere regels, en wat begint met kloppen op de muur, leidt naar een briefje - en ten slotte een vriendschap die ze allebei niet aan hadden zien komen.…

Vorig jaar in November ging ik naar het Boekenfestijn en daar kocht ik het boek Zac&Mia geschreven door A.J. Betts. Deze zomer ben ik er dan ook eindelijk aan toe gekomen om hem te lezen.

In dit boek volgen we 2 personages namelijk Zac en Mia (verrast? haha)  Zac heeft leukemie en ligt al wekenlang in quarantaine in het ziekenhuis, hij heeft alleen zijn moeder wat op bezoek komt. Op een dag krijgt hij een meisje in de kamer langs hem te liggen, Mia. Zac en Mia raken bevriend en zelfs als ze uit het ziekenhuis komen blijft deze vriendschap sterk.

Dit boek gaat over een hard onderwerp namelijk kanker, beide personages leiden aan kanker. Hoewel dit verhaal over zo’n zwaar onderwerp gaat weet Betts ook humor toe te voegen op de juiste momenten zodat het toch niet een en al verdriet is. De personages waren heel leuk om over te lezen en ik geraakte dan ook al meteen gehecht aan ze. Door de mooie schrijfstijl van Betts raakte het verhaal me ook echt, ik heb op een bepaald moment zelfs een traantje moeten wegvegen. Je blijft doorheen het verhaal hopen dat er niets met de personages zal gebeuren aangezien dit verhaal doordat het over kanker gaat een hele snelle wending zou kunnen nemen. Aangezien dit boek door 2 perspectieven wordt verteld krijg je ook meer achtergrond informatie over beide personages. Het boek las heel snel en ik wou dat er meer was aangezien het verhaal stopte en het nog niet echt compleet voelde voor mij. Het voelde alsof er nog wat meer verteld had kunnen worden.

Dit boek is dan ook een heel realistisch boek over een onderwerp wat in het dagelijkse leven helaas vaak voorkomt. Ik gaf dit boek 5 sterren aangezien het me enorm heeft geraakt en ik er zeker nog aan zal terugdenken.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review