Vijf stappen van jou – Rachel Lippincott

Vijf stappen van jou – Rachel Lippincott

Vijf stappen van jou
Published: 2019
Publishers: ,
Page Count: 232
Categorie:
ISBN13: 9789021417882
Stella Grant houdt ervan om controle te hebben. Om haar taaislijmziekte te beheersen en de mogelijkheid van longtransplantatie te behouden, moet Stella zes stappen afstand houden met alles en iedereen. Het enige waar Will Newman controle over wil hebben, is het verlaten van het ziekenhuis. Binnenkort wordt hij achttien en kan hij alle apparaten loskoppelen en de wereld zien. Will is precies waar Stella van weg moet blijven. Als hij alleen al op haar ademt,…

In de zomer van 2019 kwam de film (en het boek bij de film) van Vijf stappen van jou uit. Na de trailer te hebben gezien wou ik het boek natuurlijk ook lezen zodat ik hierna de film kon kijken en het een beetje kon vergelijken. De cover zag er werkelijk ook prachtig uit wat er ook voor zorgde dat ik het nog meer wou lezen. Want wie wil nou niet zo’n beauty in de kast hebben staan?

In Vijf stappen van jou volgen we het verhaal van Stella. Stella lijdt aan een taaislijmziekte. Dit maakt het haar niet gemakkelijk om een gewoon leven te lijden. Ziekenhuis in en uit dat is hoe haar leven er een beetje uit ziet. Er is ook een strikte regel: je moet minstens 6 stappen van andere taaislijmzieke patiënten blijve nom kruisbesetting te vermijden. Dit maakt het haar bijna onmogelijk om vrienden te worden met lotgenoten of laat staan verliefd te worden op een lotgenoot. Toch wordt Stella opeens halsoverkop verliefd op Will. Kunnen zij bij elkaar zijn of slaat het noodlot toe voordat er iets kan bloeien?

Dit boek leek wel op mijn lijf geschreven, wie mij namelijk kent weet dat ik wel hou van een beetje drama en spanning in een contemporary. Ik hou er ook wel van om te lezen vanuit een personage met een ziekte aangezien dit vaak een “ver van mijn bed show” is voor mij maar het toch interessant is om te ontdekken hoe die ziekte in elkaar zit en zeker bij dit boek aangezien ik deze ziekte nog niet kende dus niet echt wist wat het inhield om deze ziekte te hebben. Hoewel ik eventjes in het verhaal moest komen en de personages goed moest leren kennen las het uiteindelijk wel vlot. Vijf stappen van jou is dan ook een zeer triest boek maar niet te overdreven aangezien het wordt afgewisseld met humor en het liefdesverhaal tussen Stella en Will. Er is ook een enorme plottwist die ik echt niet zag aankomen maar wat je tijdens het lezen wel een reality check geeft, ik vond dan ook dat Rachel Lippincott dit goed heeft weten te verwerken in het boek.

Ik vond Vijf stappen van jou dan ook een zeer sterk boek maar moest er in het begin wel eventjes inkomen daarom krijgt het van mij 4 sterren. Maar zeker de moeite waard om te lezen als dit onderwerp je interesseert. Na het boek te hebben gelezen kon ik ook niet meer wachten om de film te kijken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review