Helemaal Norman – Tom Percival

Helemaal Norman – Tom Percival

Helemaal Norman
Author:
Series Number: 2
Published: 2019
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789059246355
Op een dag krijgt Norman – tot zijn grote verbazing – vleugels. Hoewel hij ze zelf erg leuk vindt, is hij bang voor wat zijn ouders, klasgenoten en vriendjes zullen zeggen. Norman besluit dat het veiliger is om zijn vleugels te verbergen in een grote jas. Maar verstoppen wat je uniek maakt blijkt niet zo gemakkelijk. Zal Norman ooit zichzelf kunnen zijn?
Toen ik afgelopen maand voor het eerst naar de bibliotheek in Genk ging was ik vooral op zoek naar prentenboeken. Het eerste prentenboek wat ik tegenkwam en wat mijn aandacht trok was Helemaal Norman. Ik kende deze serie wel van de prachtige covers maar wist niet waar ze precies over gingen. Ik besloot dan ook dat het tijd was om dit boek mee te nemen en te lezen.
Helemaal Norman gaat over Norman. Een doodnormale jongen die op een dag vleugels krijgt, hij vind het wat vreemd en besluit daarom om zijn vleugels te verbergen voor zijn vrienden en familie. Maar door zijn vleugels te verbergen voor iedereen wordt Norman doodongelukkig. Hij besluit dan ook dat het tijd is om zijn ware aard te laten zien. Hij spreidt zijn vleugels en toont de wereld dat hem helemaal Norman maakt. Want iedereen heeft wel iets unieks toch?
De cover sprak mij meteen aan, de cover heeft een felle oranje achtergrond en de tekenstijl is prachtig. Ik wist niet waar dit boek over ging maar werd aangenaam verrast. Helemaal Norman is namelijk zo’n uniek verhaal met een prachtige boodschap. Iedereen is uniek en mag dit tonen. Ik vind het ook zeer mooi hoe Tom Percival zwarte tekeningen heeft weten op te fleuren met een “splash of color” iedere tekening heeft dit wat zorgt voor een prachtig effect. De boodschap van het verhaal wordt ook zeer mooi verteld zodat jonge kinderen dit indirect ook meekrijgen. Het is ook niet een al te lang verhaal wat er voor zorgt dat jongere kinderen hun aandacht er wel bij kunnen houden en zich kunnen inleven in het verhaal.
Helemaal Norman is dus niet alleen een plaatje aan de buitenkant het verhaal is ook prachtig en zeer leuk om voor te lezen aan kinderen. Ik ben enorm verrast door dit verhaal en door Tom Percival zijn tekenstijl en zal zeker de andere twee delen uit deze reeks lezen. Dit prachtige prentenboek krijgt dan ook 4,5 welverdiende sterren en is zeker een aanrader!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review