Het dodenspel – Bjorn Van Den Eynde

Het dodenspel – Bjorn Van Den Eynde

Het dodenspel
Series:
Series Number: 3
Published: 2013
Page Count: 315
Categorie:
ISBN13: 9789059240544
Twee jongeren vinden de dood in een ondergronds labyrint in Boedapest, Hongarije, wanneer ze gedwongen worden 'Het Dodenspel' te spelen. Verschillende explosieven herscheppen het labyrint en het Heldenplein in een chaotische vuurzee. Maar slachtoffers Yaryna Zornow en Henrique Aguilar waren geen gewone tieners. Ze waren lid van Team Mortis. Brian Bailey en Filip Huistra hopen dat het incident om een losstaand feit gaat, maar al snel laat de bedenker van 'Het Dodenspel' opnieuw van zich…
In augustus 2019 had ik mezelf voorgenomen om eindelijk de hele Team Mortis reeks te lezen van Bjorn Van Den Eynde. Helaas is me dat toen niet gelukt. Maar aangezien ik alle delen die ik nog moest lezen van deze reeks in mijn potje van Challenge accepted heb gestoken besloot ik om er keihard voor te gaan en eindelijk dit derde deel op te pakken in januari. Ik wou na de eerste twee delen ook echt weten hoe het verder zou gaan met de personages aangezien ik enorm in deze wereld zat.
In ‘Het dodenspel’ gaat het verhaal van de Team Mortis leden verder. Wanneer er twee Team Mortis leden uit een ander team om het leven komen is het aan Erika en haar leden de taak om erachter te komen wie verantwoordelijk is voor hun dood. Maar wat zij niet weten is dat er meer achter schuilt en dat de dood voor hen dichterbij komt dan zij denken… Wanneer Erika en Andreas worden uitgedaagd om het dodenspel te spelen volgt er een heel avontuur voor puzzels en raadsels, aan hun de taak om dit dodenspel te spelen en het hier goed van af te brengen. De inzet? Hun leven.
Ik was dit deel in augustus 2019 al begonnen  maar toen geraakte ik in een reading slump waardoor ik besloot om het eventjes neer te leggen. Eventjes duurde 4 maanden en ik kan niet geloven waarom ik dit boek zo lang heb laten liggen. Het is namelijk superspannend en helemaal mijn ding met de puzzels en raadsels die Erika en Andreas moeten oplossen. Iedere keer was er die spanning van ‘halen ze het wel?’ wat ervoor zorgde dat de pagina’s voorbij vliegen. Ik vond het gedeelte met Nielsen en Felix ook heel leuk aangezien zij er via de zijlijn ook proberen achter te komen wie de bedenker van dit gestoorde spel is. Het idee achter het hele dodenspel en de drijfveer van de dader zijn ook gewoon zo goed gevonden dat ik me iedere keer afvraag hoe Bjorn dit kan bedenken en steeds met zo’n plottwist af komt. Dit deel was dan ook absoluut het beste deel tot nu toe aangezien ik bij ieder hoofdstuk met vragen achterbleef en dit een geweldig gevoel is bij een thriller. De ‘whodunit ‘ factor was bij dit deel nog sterker dan bij de vorige en het blijft me verbazen hoe Bjorn zo’n zieke gedachtegang kan hebben om deze verhalen neer te typen.

Het dodenspel krijgt dan ook een dikke welverdiende 5 sterren. De plottwist op het einde doet ook hunkeren naar het vierde deel. Ik heb gelukkig het voordeel dat er nog genoeg delen zijn om te bingen en ik dus niet hoef te wachten om te kunnen verder lezen aangezien dit einde een absolute killer was.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review