Vervloekt – Mel Wallis De Vries

Vervloekt – Mel Wallis De Vries

Vervloekt
Published: 2019
Page Count: 58
Categorie:
ISBN13: 9789026147869
Vervloekt is het vervolg op de bloedstollende en verfilmde jeugdthriller Vals van Mel Wallis de Vries. Lizzy, Melanie en Dominique gaan een weekend naar een afgelegen huis in de Ardennen. Daar ontdekken ze dat er ooit vier meisjes hebben gelogeerd die bijna zijn vermoord… Sindsdien staat het huis leeg en verkeert het in een vervallen staat. Ze proberen hun angst weg te lachen, maar al snel gebeuren er vreemde dingen. En dan doet Dominique een…

Toen ik een tijdje geleden door de zomerbrochures van de uitgeverijen was aan het kijken zag ik dat het vervolgboekje van Vals geschreven door Mel Wallis De Vries toch als boek zou worden gepubliceerd met als naam “Vervloekt”. Aangezien ik Vals van Mel Wallis De Vries haar beste boek vond tot nu toe was ik ook erg nieuwsgierig naar een vervolg – aangezien ik in februari de kans niet meer had gekregen om mijn bioscoopkaartje van Vals in te wisselen voor het e-boek van dit boekje. Ik was dan ook zooooo blij dat het toch werd gepubliceerd en toen het boekje uitkwam besloot ik hem dan ook voor maar €4,99 aan te schaffen.

Vervloekt gaat over 3 meisjes Melanie, Lizzy en Dominique en we volgen het verhaal vanuit het perspectief van Melanie. Wanneer Dominique haar ouders een huisje in de Ardennen kopen besluiten de meisjes om samen een paar dagen naar de Ardennen te trekken om even te ontspannen. Wat een heerlijk meidenuitje moest worden wordt al snel hun ergste nachtmerrie. Wat de meiden namelijk niet weten is dat er jaren geleden in hetzelfde huisje iets verschrikkelijks is gebeurd…

De  flaptekst sprak me meteen aan, echter merkte ik wel dat het niet over dezelfde personages ging als in Vals zoals ik eerder wel had verwacht aangezien het werd omschreven als een vervolg. Dit boekje is eigenlijk een kortverhaal wat zich in hetzelfde huis afspeelt maar dat is dan ook de enige connectie met Vals. Aangezien het gepitcht werd als een vervolg op Vals lagen mijn verwachtingen dan misschien ook net iets te hoog voor wat het verhaal mij uiteindelijk heeft gegeven. Ik vond het verhaal nog steeds goed en op het einde ook spannend maar toch hield het me niet op het puntje van mijn stoel zoals Mel haar andere boeken. Het einde was dan ook wel spannend maar niet zoals ik van Mel Wallis De Vries gewend ben. De proloog zet wel al meteen een spannende toon voor het verhaal maar vanaf daar duurt het ook weer even eer er iets gebeurt.

Vervloekt is dan ook wel een spannend kortverhaal en kan ABSOLUUT ook losstaand gelezen worden, maar door de verkeerde omschrijving lagen mijn verwachtingen iets te hoog en had ik een heel ander verhaal verwacht. Voor de prijs zou ik het dus zeker proberen aangezien het niet TE eng is maar juist genoeg voor een jongere doelgroep. Dit verhaal is dan ook een goed boek om de schrijfstijl van Mel Wallis De Vries te leren kennen en vanaf daar kan het alleen maar beteren haha. Aangezien het maar 58 pagina’s lang is lees je het ook in no time uit. Ik geef dit verhaal 3,5 sterren. Mijn tip voor wie Vals gelezen heeft en dit verhaal ook wilt lezen: ga er niet in met de verwachting dat het een vervolg gaat zijn (zoals het wordt omschreven) maar zie het als een novelle in dezelfde leefwereld en met andere personages zoals de flaptekst ook duidelijk zegt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review