Sweet sixteen – Dirk Bracke en Herman van Campenhout

Sweet sixteen – Dirk Bracke en Herman van Campenhout

Sweet Sixteen
Published: 2013
Publishers: ,
Page Count: 176
Categorie:
ISBN13: 9789059329638
De wereld van de zestienjarige Siska wordt helemaal op haar kop gezet als ze een nieuwe, jonge leraar Engels krijgt. Wat begint als een onschuldige fantasie groeit uit tot een vurige en intense relatie. Siska loopt op wolkjes en weet het al snel zeker: meneer Bolen – of Jonas zoals ze hem na de schooluren noemt – is de man van haar leven. Maar wat moet ze doen met haar gevoelens voor haar beste vriend…

*Deze recensie bevat spoilers*

Dit boek waar moet ik beginnen?
Dit boek gaat over een meisje Siska die 16 jaar oud is en ze wordt verliefd op haar leraar. Dat klonk als een spannend boek, maar daar vergiste ik me toch in. De fouten die Siska maakt zijn zo groot en vooral dom. Het begon met de info dat hun wiskunde leerkracht mevrouw Vertongen op bevallingsverlof was gegaan dus kregen de leerlingen een nieuwe leerkracht, meneer Bolen. En vanaf de eerste dag voor een nieuwe klas vraagt hij meteen voor een babysitter voor zijn 1-jarig zoontje Andres. Dus Siska meldt zich aan om te babysitten. Nog geen week later krijgt ze een telefoontje dat ze mag gaan babysitten voor Andres. Ze gaat dus babysitten en die avond komen Jonas (meneer Bolen) en Anneleen (zijn vrouw) terug en meteen zegt Jonas tegen Siska dat hij verliefd is op haar-Ze kennen elkaar toen nog geen week-Hij zegt tegen haar dat als zij hetzelfde voelt ze die donderdag om 7 uur naar Utopolis moet komen voor een afspraakje. Siska gaat dan ook die donderdag daarheen. En al meteen doen ze het met elkaar. Kom op hoe ongeloofwaardig is dat? Er volgt een hele relatie in het geheim en ze spreken vaak af. Maar dan gaat ook Ruth (de beste vriendin van Siska) bij Jonas babysitten. En precies hetzelfde gebeurt er volgt een relatie in het geheim. Maar ondertussen krijgt Siska bedreigende sms’jes over dat iemand weet dat Jonas en Siska een relatie hebben. En als ze niet doet wat de persoon van de sms’jes zegt, die persoon het aan iedereen zal vertellen. Ze besluit een plan te bedenken om de geheime persoon te laten zwijgen en dus breekt ze met Jonas.

De auteurs hebben een aangename schrijfstijl wat vlot leest maar jammer genoeg was dit boek echt niets voor mij. Het had hele ongeloofwaardige personages, een ongeloofwaardig verhaal, de keuzes die de personages maakte waren erg stom. Ik geef dit boek dan ook 3 sterren (en die extra ster is enkel en alleen om het feit dat ik het in 1 dag uitlas)

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review