Onzuiver – Sarah Dalton

Onzuiver – Sarah Dalton

Onzuiver
Author:
Series:
Series Number: 1
Published: 2018
Page Count: 307
Categorieën: ,
ISBN13: 9789463185165
In het Groot-Brittannië van de toekomst is perfectie te koop. Rijke ouders laten door het Ministerie voor Genetische Perfectionering (G.E.P.) perfecte kinderen maken. Mensen zonder "schoon' DNA zijn Onzuiver en worden als slaaf gebruikt. Mina Hart is een vijftienjarig Onzuiver meisje met een geheim. Als ze met haar vader naar Regio 14 verhuist om een nieuwe start te maken, sluit ze al snel vriendschap met Angela en haar geadopteerde broer Daniel. Mina komt erachter dat…

Vandaag doe ik weer mee aan een blogtour van Dutch Venture Publishing – deze keer van het boek “Onzuiver” geschreven door Sarah Dalton.

In Onzuiver volgen we de 15 jarige Mina Hart, zij verhuisd van regio 10 naar regio 14. Mina is onzuiver: dit betekend dat zij geen ‘schoon’ DNA hebben en als slaaf worden gebruikt. In regio 14 leert ze Angela en Daniel kennen, zij worden al snel haar vrienden. Maar haar leven wordt door elkaar geschud wanneer ze Sebastian leert kennen een G.E.P.-jongen (G.E.P.-kinderen zijn geboren met perfect DNA die de ouders hebben mogen samenstellen) Voor een onzuivere is het namelijk verboden om zich in te laten met een G.E.P.

Ik vond dit echt een super sterk debuut, het boek is zo vlot geschreven. Als je eenmaal in de wereld terecht komt wil je niet meer stoppen met lezen. Ik vond de wereld ook heel goed gevonden en iets wat ik nog niet had gelezen. Ik ben hierdoor aangenaam verrast aangezien ik eerst nog twijfelde of ik het wel een leuk boek zou vinden of niet maar dit boek heeft me echt weggeblazen. Ik had in het begin schrik dat ik dit geen leuk boek ging vinden, maar toen ik de flaptekst een tweede keer las dacht ik ‘Ik probeer het gewoon.’ en toen heb ik me ingeschreven voor de blogtour. En dat was een hele goede beslissing want ik vond dit boek echt SUPER GOED.

Als je houdt van het dystopian genre is dit boek zeker een aanrader. Ook als je houdt van boeken zoals de Touching Juliette serie geschreven door Tahereh Mafi is dit boek zeker ook een aanrader. Ik geef het boek 4 sterren aangezien het me enorm heeft weten te verrassen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review