Liefde is voor losers – Wibke Brueggeman

Liefde is voor losers – Wibke Brueggeman

Liefde is voor losers
Published: 2020
Publishers: ,
Page Count: 336
Categorie:
ISBN13: 9789025772376
Bij het nagaan van de zomer catalogussen viel er een cover echt duidelijk op. Het was de cover van Liefde is voor losers geschreven door Wibke Brueggeman, de cover is namelijk fel roze waardoor het er echt uitspringt. Toen ik las dat het in dagboekvorm geschreven was was ik dan ook meteen benieuwd.
Phoebe haar leven is niet zo gemakkelijk als het op het eerste zicht lijkt. Haar moeder is een dokter voor ‘Médecins Internationaux’, hierdoor is haar moeder altijd in het buitenland en spenderen Phoebe en haar moeder niet zoveel tijd samen. Wanneer haar moeder in het buitenland is verblijft Phoebe bij haar moeders beste vriendin Kate. Thuis heeft ze het dus al niet zo gemakkelijk en dan wordt haar beste vriendin ook nog eens verliefd waardoor ze minder tijd samen hebben. Phoebe is dan ook vastberaden, zij wordt nooit verliefd!
De fel roze cover springt er dus echt bovenuit en het feit dat het in dagboekvorm is geschreven trok enkel nog meer mijn aandacht. De flaptekst had ik niet echt gelezen waardoor ik dus niet wist dat het een LGBTQ+ verhaal was. Hoewel ik zelf nog nooit een boek heb gelezen over een lesbisch koppel werd ik wel aardig verrast. Het boek focust zich hier ook niet te veel op en de relatie is zeer slow burning. De lezer heeft zelf wel al sneller door dat er iets is aan het ontstaan voordat Phoebe dit zelf door heeft. Liefde is voor losers is een boek wat voorbij vliegt, door de dagboekfragmenten blijf je doorlezen en voordat je het weet heb je het hele boek verslonden. Het is een boek met veel humor en soms ook wel wat dark humor en dit vond ik echt zalig! Hierdoor worden de iets zwaardere onderwerpen goed afgewisseld zodat de lezer achteraf niet te emotioneel achterblijft.
Liefde is voor losers is een zeer sterk debuut over jezelf ontdekken en opgroeien. Het feit dat dit boek Wibke Brueggeman haar debuut is vond ik ook echt verrassend aangezien haar schrijfstijl heel aangenaam is om te lezen en het lijkt alsof ze al enkele titels op haar naam heeft staan. Liefde is voor losers is dan ook echt een aanrader!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review