Greta en de reuzen – Zoë Tucker & Zoe Persico

Greta en de reuzen – Zoë Tucker & Zoe Persico

Greta en de reuzen
Published: 2020
Publishers: ,
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789463962117
Voor “Lezend door het leven” kregen we enkele boeken opgestuurd en eentje die we opgestuurd kregen van Uitgeverij Overamstel was Greta en de reuzen. Een boek waar ik erg benieuwd naar was, vooral omdat het er echt prachtig uitziet en de boodschap heel belangrijk is.
In Greta en de reuzen volgen we het verhaal van Greta, wanneer de dieren van het bos haar smeken om het bos te redden van de reuzen twijfelt Greta geen seconde. Ze maakt een bord met “Stop!” erop en gaat op zoek naar de reuzen. In het bos begint haar betoog, maar omdat Greta alleen is letten de reuzen niet op haar. Totdat er plots hulp uit onverwachtse hoek komt…
Ik denk dat iedereen die het afgelopen jaar het nieuws heeft gevolg Greta Thunberg wel kent, sommige al wat meer dan andere maar we hebben haar naam zeker al eens horen vallen. Dit boek is het verhaal van Greta gemaakt op kindermaat. Zodat zelfs de jongste kinderen snappen wat er met het klimaat aan de hand is en dat we door actie te voeren de aarde kunnen redden. De tekenstijl is echt prachtig en was het eerste wat mij enorm aansprak. Het kleurenpallet past ook perfect bij het verhaal. Het verhaal is heel belangrijk en wordt met enorm veel respect verteld, daarom is het dus een perfect boek om voor te lezen. Achteraan in het boek staat ook wat meer uitleg over Greta Thunberg en wie zij nu precies is. Dit maakt het voor mensen die niet zoveel mee hebben gekregen van dit onderwerp heel gemakkelijk om haar verhaal te begrijpen en de acties die zij onderneemt te respecteren. Het boek is ook prachtig uitgegeven, een mooie grote hardcover waarop de illustraties goed tot hun recht komen.
Greta en de reuzen is dan ook een prentenboek dat zeker anno 2020 in kinderen hun boekenkast moet staan. Een echt pareltje met een zeer belangrijk onderwerp!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review