Het sneeuwt! – Kate Gardner & Brandon James Scott

Het sneeuwt! – Kate Gardner & Brandon James Scott

Het sneeuwt!
Published: 2020
Publishers: , ,
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789045326139
Het is nog maar eventjes Winter en vooraleer we de koudste maanden van het jaar achter ons laten heb ik nog een recensie van Het sneeuwt! geschreven door Kate Gardner en Brandon James Scott. Toen ik de cover zag werd ik instant verliefd op de prachtige illustratie waarna ik niet kon wachten om het boek te lezen.
Het sneeuwt! neemt je mee tijdens de (soms korte) levenscyclus van sneeuw. Want sneeuw is niet zomaar sneeuw, het is meer dan enkel het witte poeder wat we kennen en je kan er verschillende dingen mee doen. Ga samen met een meisje en haar hond mee op avontuur en ontdek wat deze koude maanden ons allemaal te bieden hebben.
Het sneeuwt! is een prentenboek met weinig tekst, toch vertelt het heel veel en schuilt er een krachtige boodschap achter het verhaal. Iedereen kent wel sneeuw en heeft er al eens mee gespeeld, maar wist je dat je met sneeuw heel wat leuke dingen kunt doen? En dat sneeuw heel wat vormen aan kan nemen? Dit prentenboek neemt je mee in de wondere wereld van sneeuw en legt alles aan de hand van weinig tekst uit. De illustraties passen perfect bij het boek en nemen je mee in de wondere wereld van de koude winterdagen, het kleurenpalet wat wordt gebruikt in de illustraties geven ook echt het perfecte gevoel weer van een leuke, koude winterdag. Doordat het boek weinig tekst bevat geeft het boek je heel wat vrijheid om er een heel verhaal rond te vertellen, dit zorgt ervoor dat je met dit boek heel wat groeimogelijkheid hebt aangezien je het al van kleins af aan kunt voorlezen en ieder jaar de betekenis bij je kind wat duidelijker wordt.
Het sneeuwt! is dan ook een heel leuk en mooi boek met een simpele maar prachtige boodschap. Ontdek samen met je kind de wondere wereld van sneeuw en beleef een heus Winter avontuur! Dit boek is een aanrader voor alle leeftijden aangezien iedereen er een andere betekenis zal weten uit te halen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review