Een walvis zo groot… – Daniel Frost

Een walvis zo groot… – Daniel Frost

Een walvis zo groot...
Author:
Published: 2019
Page Count: 32
Categorie:
ISBN13: 9789492995377
Hun vader vertelde altijd over een walvis die wel zes keer zo groot was als hun huis en die een geluid kon maken waarvan je botten konden breken. Die walvis, zei vader, zwom ooit rondom hun huis in het hoge koude Noorden. Maar Cuno en Aia hadden de walvis nog nooit gezien of gehoord! Toch moest Cuno iedere dag aan de walvis denken en uren- en dagenlang tuurde hij over de zee en de ijzige…

Toen ik laatst een mailtje kreeg met de nieuwe prentenboeken van Uitgeverij Samsara was ik zeer enthousiast. Het zagen me er namelijk uit als zeer leuke prentenboeken. Een van deze prentenboeken was Een walvis zo groot… geschreven door Daniel Frost.

Wanneer broer en zus Cuno en Aia van hun vader een verhaal te horen krijgen over een walvis die wel zes keer zo groot was dan hun huis zijn ze zo enthousiast dat ze zelf eropuit willen trekken om deze walvis in levende lijven te zien. Ze trekken er dan ook met hun tweeën op uit in de hoop om deze beroemde walvis te kunnen spotten. Maar tijdens hun reis gebeurt er iets en vreest Cuno dat hij zijn zusje net niet op tijd gaat kunnen redden uit de zee. Maar dan komt er opeens hulp uit een onverwachtse hoek.

Toen ik de cover zag deed het mij een beetje denken aan de tv-serie Avatar van vroeger – het leven tussen het ijs vooral. Een walvis zo groot is een zeer mooi prentenboek met een zeer simpele tekenstijl. Dit laat wel zeer goed zien hoe eenvoudig maar mooi het leven in deze omgeving kan zijn, met bijna geen enkele ziel om je heen buiten de natuur en de dieren. Een walvis zo groot geeft de band tussen broer en zus ook goed weer aangezien we allemaal wel eens een meningsverschil hebben. Het is zeker ook een spannend verhaal voor jongere kinderen aangezien er die spanning heerst of ze de walvis wel gaan kunnen vinden en of Aia op tijd uit het water wordt gered. Het heeft ook een zeer mooie boodschap (die ik zo toch interpreteer) dat wanneer mensen aardig zijn voor dieren deze dieren deze liefde ook graag teruggeven.

Dit is echt een prachtige boodschap en heel mooi om aan kinderen over te brengen. Een walvis zo groot is dan ook een zeer mooi prentenboek voor jong en oud aangezien iedereen er wel een mooie boodschap zal weten uit te halen. Dit boek is ook perfect om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar. Een walvis zo groot kreeg van mij dan ook 4 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review