De ketting – Adrian McKinty

De ketting – Adrian McKinty

De ketting
Published: 2019
Publishers: ,
Page Count: 352
Categorieën: ,
ISBN13: 9789022587898
Het is een ochtend als alle andere. Rachel Klein zet haar dochter af bij de bushalte en begint aan haar dag. Maar een telefoontje van een onbekend nummer verandert alles. De beller vertelt Rachel dat haar dochter vastgebonden en gekneveld op de achterbank van zijn auto ligt. Als ze haar ooit weer wil zien, moet ze losgeld betalen en een ander kind ontvoeren. Dit is geen gewone kidnapping: de beller is zelf een moeder wier…

In Juni kwam Valerie van Valeries Boekenwereld  met een superleuk idee, ze wou namelijk een blogtour doen rond het boek ‘De ketting’ geschreven door Adrian McKinty en het boek dan aan verschillende bloggers doorgeven in een ketting. Ik besloot om mee te doen omdat het boek wel goed klonk en het concept van deze blogtour wel tof was. Vandaag is het dan ook mijn beurt en ben ik de hekkensluiter van deze tour.

‘De ketting’ gaat over Rachel. Wanneer haar kind ontvoerd wordt krijgt ze een telefoontje, ze is nu namelijk deel van de ketting. Rachel moet het losgeld betalen en iemand anders z’n kind ontvoeren en zo de ketting verder zetten – die ouders moeten dan ook weer hetzelfde doen als Rachel, wanneer de volgende schakel in de ketting de opdrachten voltooid wordt Rachel haar dochter Kylie vrij gelaten.

Het concept van ‘De ketting’ was het eerste wat me echt aansprak waardoor ik dit boek wou lezen, ik heb namelijk nog nooit zoiets als dit boek gelezen zo origineel is het concept. Je zit ook meteen in het verhaal aangezien het vanaf het eerste hoofdstuk al spannend is, je wilt ook absoluut weten hoe het afloopt met de ketting en Rachel. Naar het midden toe was het even minder spannend maar het verhaal herpakt zich gelukkig wel snel. De auteur heeft de leefwereld en de gevoelens van de personages ook goed weten neer te schrijven aangezien je echt meeleeft met de personages, zo voel je hun angst ook echt en hoop je dat het snel terug goed komt met ze. Na het eerste deel van het boek denk je dat het verhaal redelijk snel gedaan zal zijn maar dan weet de auteur je toch nog te verassen met een zeer goede ontknoping die je op het puntje van je stoel houdt. Door deze schrijfstijl ben ik ook erg benieuwd naar meer boeken geschreven door deze auteur.

‘De ketting’ is zeker een spannende volwassen thriller en een enorme aanrader! Ik ben heel blij dat ik mocht meedoen met de blogtour en zo dit boek heb opgepakt aangezien ik dit vanuit mezelf niet snel had gedaan. Ik geef het boek 4,5 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review