Basil brult – Tom Percival

Basil brult – Tom Percival

Basil brult
Author:
Series Number: 3
Published: 2020
Page Count: 32
ISBN13: 9789059247451
Toen ik in de voorjaarsbrochure van Baeckens een nieuwe Tom Percival tegenkwam moest ik deze gewoon hebben. Ik las dit jaar al een van zijn boeken namelijk Helemaal Norman en werd instant verliefd of de tekenstijl. Toen Basil brult uitkwam was ik dan ook heel nieuwsgierig, met weer een cover die eruit springt kon ik niet wachten om in dit boek te beginnen.
In Basil brult volgen we het verhaal van Basil. Basil is de jongste thuis en voelt zich hier soms benadeeld door. Wanneer ze op een dag naar de speeltuin gaan mogen en kunnen zijn zusje en broertjes alles maar omdat Basil de jongste is en dus ook de kleinste kan hij niet overal op. De boomstammen staan te ver uit elkaar waardoor Basil er niet op kan springen, de speeltuigen zijn te hoog en wanneer de meneer van de glijbaan zegt dat hij er niet op mag omdat hij te klein is, is de maat voor Basil vol! Ter compensatie biedt zijn vader aan om een ijsje te gaan eten maar wanneer Basil hier als laatste aankomt blijkt er geen ijs meer over te zijn. Dit doet de emmer overlopen bij Basil en plots verandert hij in een tijger, hij brult en brult en kan alles wat zijn broers en zusje ook kunnen. Maar dan vergeet hij waarom hij zo boos is geworden en heeft hij spijt dat hij zo heeft gebruld…
Zoals ik al zei springt de cover er meteen uit, door de neon groene cover zet het de mensen aan tot lezen. Je wilt meteen kijken waar dit boek over gaat. Tom Percival zijn boeken hebben altijd een thema, bij Helemaal Norman ging het verhaal over anders zijn en dit weten te omarmen en bij Basil brult gaat het verhaal over boos zijn en dit onder controle weten te houden. Net zoals in Percival zijn andere boeken weet hij zwart/witte tekeningen te combineren met ‘een splash of color’ om zo de tekeningen wat op te fleuren. Dit geeft een heel mooi effect en vond ik een zeer leuk detail tijdens het lezen. Basil brult bevat ook wel een aantal herkenbare punten zoals: te klein zijn om ergens op te kunnen/mogen of de jongste zijn in het gezin. Percival heeft dit zeer mooi in beeld weten te brengen aangezien we als kind allemaal wel eens boos zijn geweest over een soortgelijke situatie.
Basil brult is dus weer een pareltje in deze prachtige reeks en ik kijk alweer enorm uit naar de andere delen. Dit boek past dan ook perfect in het thema gevoelens aangezien dit boek helemaal in het teken staat van boos zijn. Niet alleen de cover is een pareltje, de binnenkant is even prachtig. Basil brult krijgt van mij 4,5 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review