2C – Mirjam Mous

2C – Mirjam Mous

2C
Author:
Published: 2016
Page Count: 304
Categorie:
ISBN13: 9789000350148
Klas 2C vertrekt met een touringcar voor een werkweek naar de Ardennen. Tenminste, dat is de bedoeling. Ze zijn nog maar net vertrokken als de leerlingen een vreemd bericht op hun telefoon ontvangen. Er blijkt een bom aan boord van de bus te zijn. Niemand mag er nog in of uit, anders zal de bom ontploffen. Al snel blijkt dat iemand in de bus er meer van moet weten. Kent een van de leerlingen de…

Laatst toen ik naar de bibliotheek ging lagen hier een aantal nieuwe boeken. Eentje daarvan was 2C geschreven door Mirjam Mous. Omdat ik al eerder Boy 7 las geschreven door deze auteur was ik erg nieuwsgierig naar dit boek, ook klonk de flaptekst veelbelovend.

Dit boek gaat namelijk over een klas die op werkweek gaat. Maar onderweg krijgt iedereen opeens een berichtje met de melding dat er een bom in de bus ligt en NIEMAND de bus mag verlaten of de bom zal ontploffen. Hierdoor gaat de hele klas op zoek naar wie nu de bommenlegger is en waarom er een bom in de bus ligt?

Zoals ik al zei sprak de flaptekst me dus enorm aan, mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt waardoor ik absoluut dit boek wou oppakken. Ook springt de cover er erg uit met het rode lettertype en de telefoon. Doordat het verhaal zowel in het heden als in het verleden afspeelt en het wisselt tussen de personages krijg je meer achtergrond informatie over ieder personage. Doordat het zo spannend is omdat je absoluut wilt weten wie de dader is blijf je ook steeds lezen en leest het enorm vlot. Ook heeft dit boek een redelijk groot lettertype waardoor je door het verhaal heen vliegt. Omdat het uit meerdere perspectieven is geschreven verdacht je ook steeds andere personages waardoor ik uiteindelijk op het einde de echte dader NOOIT had zien aankomen.

Dit boek was dus erg spannend waardoor ik het in minder dan een week tijd uitlas. Ik gaf het boek 4,5 sterren omdat het een zeer sterk verhaal was!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review