Getest en goedgekeurd? – Bibliotheek take-away service

In Getest en goedgekeurd? de nieuwe serie op mijn blog ga ik een aantal uitdagingen aan of test ik bepaalde producten die alles met lezen te maken hebben. In deze eerste post testte ik de take-away service van de bibliotheek.

Nu alle bibliotheken gesloten zijn in verband met het Corona virus hebben de bibliotheken besloten om een soort van take-away service op te starten. Jullie vragen je misschien af wat dit inhoudt? Dit betekend dat je een lijstje naar je bibliotheek kan mailen van boeken die je wil uitlenen (mits ze aanwezig zijn in jou bibliotheek, dus je moet kijken in hun catalogus of ze aanwezig zijn) en dan stuurt jou bibliotheek een mailtje met een tijdstip waarop jij je boeken mag gaan ophalen. Super makkelijk en heel leuk voor als je door al je leesvoer heen bent. Maar natuurlijk moest ik hier een twist aan geven want ik kan namelijk niet rondkijken en dat is mijn favoriete bezigheid in de bibliotheek.

Ik gaf mijn bibliotheek dan ook een challenge. Ik stuurde mijn lijstje maar ik vroeg hen ook om 1 prentenboek, 1 kinderboek en 1 young adult titel te kiezen uit hun nieuwe aanwinsten. Ik vind het namelijk superleuk om in mijn bibliotheek te kijken naar de nieuwe boeken die ze hebben. Dit was wat ik hun stuurde:

En dan heb ik graag nog een vraag aan jullie: Kunnen jullie zelf een boek kiezen en zo mijn ogen zijn in de bibliotheek en mij zo wat verrassen? Aangezien ik meestal tussen de nieuwe boekjes kijk ? en dat natuurlijk nu wat moeilijk is. Kies vooral wat jullie dus mooi vonden toen jullie het in de rekken moesten zetten en ik geef jullie een kort lijstje om mee te starten

Een nieuw prentenboek in jullie bibliotheek

Een nieuw kinderboek in jullie bibliotheek

Een nieuw Young adult boek (adolescenten) in jullie bibliotheek

En gelukkig deed mijn bibliotheek mee! Dit waren mijn aanwinsten:

Mijn lijstje:

Charlotte’s web – E.B. White

Charlotte's web

Charlotte’s web DVD

Charlotte'S Web

Bijna vergeten – David Goldstein

Pluizuit – Recensies van kinder- en jeugdboeken

In het licht van de maan – Rachel Elliot

bol.com | H2O In Het Licht Van De Maan, Rachel Elliot ...

Mortina Het vreselijke neefje – Barbara Cantini

Mortina

Mortina en het spookvriendje – Barbara Cantini

Mortina en het spookvriendje

Instagirl : hoever ga jij voor likes? – Annette Mierswa

Instagirl

De boeken die de bibliotheek voor mij uitkoos:

Wat ik mooi vind – Milja Praagman

Onweer & Tien dagen in een gestolen auto – Anna Woltz

Onweer & Tien dagen in een gestolen auto

Exit – Teri Terry

Slated 4 - Exit

Boeken waar ik persoonlijk nooit zou oppakken maar ik ben wel bereid ze een kans te geven aangezien mijn bibliotheek deze boeken blijkbaar de moeite vonden om te kiezen.

Ik ben dus heel blij met deze uitdaging en ben blij dat mijn bibliotheek besloot om mee te doen. Ik daag jullie dan ook uit om dit zelf eens te proberen en de bibliotheek challenge aan te gaan. Misschien kiest jou bibliotheek wel een pareltje voor je uit. Laat het me ook zeker weten als jullie deze challenge ook doen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *