Challenge 2021: First Impressions

Over enkele uren slaat de klok 12 keer en komt dit (iets wat vreemde) jaar ten einde. We begonnen in 2020 vol goede moed aan Challenge Accepted maar al snel is gebleken dat de TBR jars niet zo’n goed systeem waren voor ons. Hoe de challenge is verlopen heb je gisteren kunnen lezen. Maar met een nieuw jaar in het vooruitzicht hebben we ook een nieuwe challenge bedacht. Namelijk First Impressions, wat dit precies inhoudt vertellen we je in deze post.

Wat is First Impressions?

First Impressions is onze nieuwe challenge van 2021. Je heb in onze summer challenge van vorig jaar al een kleine preview gekregen van hoe we te werk zullen gaan alleen met een kleine twist.

Iedere maand zullen Valerie en ik 5 boeken kiezen waar we die maand enorm veel zin in hebben om te lezen. We schrijven van deze 5 boeken ieder de eerste zin op – zonder de titel te vermelden van welk boek dit is. De andere persoon mag de eerste zinnen en op basis hiervan (blind dus) kiezen welke 3 boeken de andere persoon moet lezen.

Waarom hebben we voor deze challenge gekozen?

De TBR jars hadden niet het gewenste effect en naar het einde toe hadden we vaak al beslist dat we de boeken toch niet zouden lezen.

First Impressions geeft ons voldoende vrijheid om iedere maand 3 boeken te lezen die we ook echt willen lezen in die maand. We hopen dan ook dat dit onze slaagkansen op het einde van het jaar doet stijgen. Het kan namelijk altijd wel voorkomen dat we eens een boek niet binnen een maand lezen maar we hopen op het einde van het jaar toch 36/36 te hebben behaald aangezien we nu de vrijheid hebben iedere maand om boeken te kiezen wat we in dat moment willen lezen. Het is ook iets meer low-key dan Challenge Accepted aangezien we in plaats van 60 boeken in een jaar nu maar 36 boeken op het einde van het jaar moeten hebben gelezen.

Dit is voor moodreaders (zoals ik) ook een beter plan dan een TBR jar denk ik zo 😉

Wij zijn alvast super enthousiast over deze nieuwe challenge en kijken al enorm uit naar het nieuwe jaar zodat we eindelijk onze TBR’s kunnen kiezen.

Heb jij een bepaalde challenge voor jezelf in het nieuwe jaar?

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 7 januari 2021

    […] een nieuw jaar komt ook een nieuwe challenge kijken. In DEZE blogpost vertellen we je meer over onze nieuwe challenge van 2021 genaamd First Impressions. Hoewel […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *