5 star predictions – TBR

De laatste tijd zie ik heel wat mensen op Youtube voorbijkomen die enkele 5 star predictions delen. Je gaat dus eigenlijk eens door je boekenkast en gaat kijken (en voorspellen) welke boeken 5 sterren zouden krijgen. Nadien lees je deze boeken om te kijken of je uiteindelijk gelijk had en hoe goed je jezelf hebt ingeschat. Het leek mij superleuk om dit zelf ook eens te doen en vandaag dan ook deel 1 van deze reeks: de TBR / voorspelling. 

Ik hou deze lijst bewust klein (5 boeken per keer) zodat hopelijk sneller het vervolg (kijken of ik mezelf juist heb ingeschat) volgt. Dit zijn dus mijn eerste 5 boeken waarvan ik denk dat deze 5 sterren zullen krijgen:


Een leven na jou – Jojo Moyes

Een leven na jou

Ik las het eerste boek in deze reeks in 2016 toen de film uitkwam en heb sindsdien ieder jaar de film herbekeken. Toen ik laatst de film nog eens keek kreeg ik enorm veel zin om het vervolg eens te lezen (mits ik deze ook ongelezen in mijn kast heb staan en het eens tijd wordt dat ik het lees) Het eerste deel vond ik dan ook heel goed dus ik ben benieuwd of het vervolg net zo goed is!

Waar gaat het boek over?

Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?

Sadie – Courtney Summers

Dit boek ligt nog maar recentelijk op mijn TBR stapel maar ik kijk er enorm hard naar uit om deze te lezen. Na alle lovende reacties op Youtube was ik heel nieuwsgierig geworden naar het boek en ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik te horen kreeg dat dit boek werd vertaald. Het geeft me enorme Moordgids voor lieve meisjes vibes en dat boek was GEWELDIG waardoor ik denk dat dit ook wel eens een 5 sterren boek kan worden!

Waar gaat het boek over?

Sadie heeft geen makkelijke jeugd gehad. Sinds haar moeder uit beeld raakte, voedt Sadie haar zusje Mattie zelf op in hun afgelegen dorpje, en doet ze haar best om Mattie een normaal leven te bieden. Wanneer Mattie op een dag dood wordt aangetroffen, stort Sadies wereld in elkaar. Na een mislukt politieonderzoek is Sadie vastbesloten om haar zusje te wreken en gaat ze zelf op pad om Matties moordenaar te vinden. Wanneer West McCray – een radiopersoonlijkheid die werkt aan een programma over kleine, vergeten steden in Amerika – Sadies verhaal op een lokale nieuwszender hoort, raakt hij geobsedeerd met het vermiste meisje. Hij begint zijn eigen podcast om Sadies sporen te traceren en haar te vinden voordat het te laat is.


One small thing – Erin Watt

Ik las vorig jaar een deel van de Royals reeks en was meteen in het verhaal gezogen. Doordat ik haar eerdere boeken zo leuk vond denk ik dan ook dat ik dit boek wel eens heel erg leuk zou kunnen vinden.

Waar gaat het boek over?

Sinds haar zus dood is, heeft Elisa constant ruzie met haar overbezorgde ouders. Ze snakt ernaar om een keer lol te hebben en de boel te vergeten. En dus sneakt Elisa het huis uit voor een groot feest. Daar ontmoet ze Chase: knap, verleidelijk en precies wat ze nodig heeft.
Maar hun onvergetelijke ontmoeting heeft grote gevolgen. Ook Chase blijkt een verleden te hebben dat hij liever vergeet. En het heeft te maken met Elisa’s zus…

Mijn berichtje aan jou – Luanne Rice

Dit boek wil ik al zo lang oppakken maar steeds komt het er maar niet van omdat ik uiteindelijk er geen tijd voor maak. Toch denk ik dat dit boek 5 sterren zou kunnen krijgen aangezien de flaptekst echt klinkt als iets waarvan ik hou. Het wordt dan ook wel echt eens tijd dat ik dit boek ga lezen om te kijken of ik gelijk heb.

Waar gaat het boek over?

Iedereen weet dat je niet moet appen terwijl je achter het stuur zit. Maar mijn zusje wacht op me. Mijn duim vliegt over het scherm en ik druk op VERZENDEN. Dan kijk ik op en schreeuw.

Tess krijgt een ernstig auto-ongeluk wanneer ze tijdens het rijden een appje van haar zusje beantwoordt. Iedereen denkt dat ze in coma ligt, maar ze heeft het locked-in syndroom: ze kan alles om zich zien heen zien en horen, maar niemand heeft het in de gaten. Behalve misschien Evi, haar zusje en beste vriendin?


Waar het licht is – Jennifer Niven

Waar het licht is

Ik heb Op mijn schouders geschreven door Jennifer Niven een aantal jaren geleden gelezen en vond dit boek heel goed. Sindsdien ben ik benieuwd naar haar debuut aangezien iedereen dit boek al heeft gelezen en ik er enkel lovende reacties over hoor. Tijd dus om mijn eigen oordeel te vellen.

Waar gaat het boek over?

Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet.
Violet Markey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.
Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de enge freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch’ geheim angstvallig, maar kent zij wel al zijn geheimen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *