studietips

We weten allemaal dat studeren niet leuk is.En ook niet gemakkelijk soms.Ik ga jullie tips geven om leren toch een beetje leuker en gemakkelijker te maken.

1) Leer in blokken van 50 minuten!

je wilt niet weten hoe vaak mijn leerkrachten ooit gezegd hebben dat je maar 50 minuten moet leren en dan pauze van 10 minuten.Je brein kan niet uren aan een stuk leren want dan gaat alle informatie terug verloren.Dus regelmatig pauze nemen is beter om dingen te onthouden.

2) Markeer kernwoorden!

Je kan natuurlijk heel je boek markeren maar wat heeft dat voor nut?Natuurlijk ziet je boek er dan een stuk leuker uit maar dan weet je na een trimester gewoon niet meer wat je wel en niet moet onthouden.Daarom de tip markeer alleen kernwoorden zodat je weet dat je een woord moet kennen of opzoeken.

3) Kijk goed op tijd na!

Kijk minstens 2 weken van tevoren de les die je moet leren na zodat als je iets niet snapt je dat kan aanduiden en aan je leerkracht kan navragen.

4)Vraag hulp!

Als je alles hebt nagekeken en je snapt iets niet vraag dan om hulp!Wees niet bang om hulp te vragen.Leerkrachten zijn er nu eenmaal om te helpen! En als je ze verteld dat je het niet snapt nemen ze nog eens de les met je door zodat je alle leerstof goed kunt leren en kan begrijpen wat je aan het leren bent.

5) Maak een samenvatting!

Zorg ervoor dat je altijd een goede samenvatting maakt want je kan natuurlijk geen heel boek uit je hoofd gaan leren.Soms valt leerstof weg en moet je het niet kennen.Zet dan gewoon de vragen die je moet kennen op een cursusblad en leer al schrijvend.

6) Maak notities in de les!

Hoe stom het ook klinkt.Notities maken in de les helpt je toch al 1 stap.Als je de dingen die je leerkracht zegt opschrijft en s’avonds doorneemt leer je toch een beetje ook al is het maar 5 minuten dan heb je toch die 5 minuten al iets geleerd.

7) Alle beetjes helpen!

Leren hangt niet af van hoe lang je leert.Nee het hangt af van of je het kent of niet.Iemand kan de leerstof in een halfuur kennen.En sommige kennen het pas na een uur.Het hangt van persoon tot persoon af.Maar alle beetjes helpen!je kan eerst een kwartier leren en dan bijvoorbeeld iets eten en dan vijf minuten.Maar dan hebben die 5 minuten ook een beetje nut gehad want je hebt geleerd!

8)Stel niet uit!

Je kan uren het leren uitstellen maar wat bereik je ermee?Je kan leren en een heel goed examen/toets maken of je kan dingen uitstellen en de hele toets/examen verknallen.Stel dus niet uit!Leer dan ben je er sneller van af!

9)Maak studiebriefjes!

Heel simpel je neemt een papier en schrijft een woord op de voorkant en de definitie op de achterkant! Het is simpel maar helpt wel!

10) Zoek de perfecte studieplek!

Aan een bureau zitten studeren is niet altijd even handig.Zoek daarom een studieplek waar jij je comfortabel bij voelt.

11) Leg alle afleidingen weg!
Alles wat je afleid van leren leg dat weg voor 50 minuten.Je kan nog je hele leven op Facebook zitten.Maar het studeren moet op nummer 1 staan!

12) Beloon jezelf!
 Je hebt nu voor 50 minuten gewerkt.Prima! Nu mag je jezelf ook belonen.Ga bijvoorbeeld 10 minuten op Facebook of eet een appel.Doe voor 10 minuten lekker wat jij wilt!!

13) Kijk na!

Net voor je toets/examen alles nog eens doornemen kan nooit kwaad!Zo nemen je hersenen alle leerstof nog eens door en ben je klaar om je toets/examen af te leggen.

14) zet klassieke muziek op de achtergrond!
Het is bewezen klassieke muziek helpt bij het studeren!Je hersenen onthouden de leerstof beter met klassieke muziek op de achtergrond (niet even leuk als pop muziek maar wel handig).

Zo dit waren alle studie tips die ik wou delen met jullie.Hopelijk heeft het jullie een beetje geholpen en vonden jullie het een beetje leuk.En hopelijk tot de volgende keer op mijn blog.

Alwaysbeyourself maker C.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *