Paniek – Sandra J. Paul (Irene)

Paniek – Sandra J. Paul (Irene)

Paniek
Published: 2021
Publisher:
Page Count: 221
Categorie├źn: , ,
ISBN13: 9789463967662

Willem is uitgenodigd voor een lunch op het kasteel van de kunstuniversiteit in Riel ter ere van hun honderdjarige bestaan. Ineens klinken er schoten, veel schoten. Een aanslag.

Per toeval ontdekt hij gelukkig een schuilplaats waar hij zich met een paar anderen verstopt. Geen zendmasten in de buurt en dus geen bereik. Hoe komt hij hier uit en wat is het motief van de schutter(s)?

Net na de aanslag valt de lezer het verhaal binnen. Een bloedbad in een inmiddels verwoest kasteel. Je hebt geen idee waarom deze aanslag plaatsvond, waarom Willem zich daar bevindt en wat zijn relatie is tot de kunstacademie. Andere vragen die ik mezelf stelde gaan over de bereikbaarheid anno nu. Waarom is er geen wifi daar en waarom wilde de rector dat zo krampachtig niet? Welke geheimen bevinden zich in de doofpot?

Na de eerste, iets tragere, hoofdstukken wil je in sneltreinvaart dit boek uitlezen. Je weet weinig, maar komt door de snelheid in een goed tempo veel te weten. Bijvoorbeeld waarom Willem op die lunch is en dat ook Willem meer te verbergen heeft dan je zou denken.

Iets wat ik vaak zeg, is dat een verhaal twee kanten heeft. Dat blijkt ook in dit verhaal. Je staat aan de kant van Willem, niet wetend dat het verhaal van Jake nog komt. Niet wetend dat dat een grote plotwending is. Om de spanning voor de lezers op te voeren die dit boek nog willen lezen, zal ik hier niets over zeggen. Zeer origineel en gedurfd. Ik zou er graag meer over vertellen, maar ik ben bang dat ik dan iets unieks aan dit boek verklap.

Het gedeelte van Jake geeft inderdaad een andere kijk op de aanslag en het waarom. Is het te begrijpen? Deels. Mensen vermoorden valt niet goed te praten vind ik, maar wel lees je duidelijk dat iets niet zo zwart-wit is als mensen soms denken.

Over zwart-wit gesproken: de afbeeldingen op de schutbladen en een paar in het verhaal zijn in combinatie met de zwarte bladzijden tussen de hoofdstukken door geven een extra lading aan de voelbare spanning. Het levensechte omslag draagt maximaal bij aan de leesbeleving.

Mocht je op zoek zijn naar een boek met onderhuidse spanning en een erg goede plot, dan zou ik zeker dit boek oppakken. Voor mij was het een goede kennismaking met deze auteur. Ik kijk uit naar haar andere thrillers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review