Midnight sun – Trish Cook

Midnight sun – Trish Cook

Midnight sun
Author:
Published: 2018
Page Count: 192
Categorie:
ISBN13: 9789000357963
Toen ik in 2018 naar een girls night ging in de biscoop voor de film Midnight sun wist ik eerst niet dat er een boek van was verschenen. Na de film te hebben gezien (en verliefd te worden op het verhaal) moest ik het boek dan ook lezen. Gelukzak die ik ben won ik het boek dan ook nog eens tijdens een winactie waarna ik het direct las. Twee jaar later besloot ik dat het dringend tijd was voor een re-read en zo gezegd zo gedaan.
In Midnight sun volgen we het verhaal van de 17-jarige Katie Price. Katie lijdt aan een ziekte genaamd XP ( Xeroderma pigmentosum) een ziekte die ervoor zorgt dat Katie absoluut niet in aanraking mag komen met Uv-stralingen omdat dit anders fataal kan aflopen. Al jaren zit ze dus in haar huis gekluisterd en droomt ze ervan om een stapje in de wereld te zetten, maar door haar ziekte kan ze enkel ’s nachts naar buiten. Jarenlang ziet ze leeftijdsgenoten genieten van hun middelbare schooltijd terwijl zij achter speciale ramen verscholen zit. Wanneer ze op een dag naar buiten kijkt ziet ze een jongen genaamd Charlie voorbij lopen, meteen wordt ze verliefd en besluit ze iedere dag uit het raam te kijken om Charlie voorbij te zien lopen. Dit wordt haar lichtpuntje van de dag. Op de avond dat Katie afstudeert besluit ze ’s avonds nog even naar het station te gaan om hier enkele liedjes op haar gitaar te spelen, wat Katie echter niet verwacht had was dat dit de avond zou zijn waarop ze Charlie in het echt zou ontmoeten…
Wie mijn blog volgt weet dat ik veel boeken lees met een groot drama gehalte, dit boek was dan ook echt op mijn lijf geschreven aangezien het heel veel elementen bevat waarvan ik hou in boeken. Ik dacht na het kijken van de film dat het boek misschien anders kon zijn aangezien dit vaak het geval is maar dit bleek niet zo te zijn. De film heeft het boek echt in zijn waarde gelaten aangezien het een perfecte representatie is van het boek. Midnight sun is een dun boekje en perfect om te lezen tijdens de zomermaanden. Het verhaal van Katie weet je niet los te laten en je wilt absoluut weten welke avonturen zij gaat beleven (’s nachts wel te verstaan¬†¬†) Het is de perfecte mix tussen drama, liefde, verdriet en hoop. Je vliegt dan ook door het boek heen en voor je het weet is het boek uit. Hoewel ik de film dus eerst keek en wist wat er te gebeuren stond in het boek heeft me dit geen enkel moment gestoord tijdens het lezen, ik zat weer helemaal in het verhaal en weende even hard toen het einde naderde.
Ik kan dan ook met een gerust hart zeggen dat Midnight sun een van mijn favoriete boeken is geworden. Dit boek zal ik nog vaak herlezen en de film zal nog vaak worden herbekeken omdat het zo’n mooi verhaal is. Als een boek mij tijdens de re-read nog eens weet te raken wilt dit zeggen dat het gewoon supergoed is! Ik ben dan ook enorm blij dat dit boek in mijn boekenkast staat aangezien het een ereplaatsje heeft gekregen! En aan jullie de taak: LEES DIT BOEK!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review