Het lied van mijn hart – Lizzie Van Den Ham & Lily Frank

Het lied van mijn hart – Lizzie Van Den Ham & Lily Frank

Het lied van mijn hart
Genre:
Published: 2018
Page Count: 259
Categorie:
ISBN13: 9789463670890
TWEE SCHOLEN, EEN WINTERSE SCHOOLREIS... KAN DAT WEL GOED GAAN? Als muziekdocent Anne net voor de zomervakantie te horen krijgt dat haar contract op het Haags Lyceum niet wordt verlengd, kan ze haar oren niet geloven. Gelukkig vindt ze snel een nieuwe baan op het Thorbecke College. Wanneer ze in december mee wordt gevraagd op een schoolreis naar Brussel waar ook het Haags Lyceum aan meedoet, staat ze ineens oog in oog met haar opvolger…

Toen ik laatst zag op de Facebook pagina van DVP dat ze dit boek gingen uitgeven was ik al meteen heel erg nieuwsgierig. De cover van dit boek ziet er namelijk prachtig uit en de achterflap tekst sprak me enorm aan. Ook vallen de romantische boeken die DVP uitgeeft erg in de smaak bij mij en geef ik deze vaak wel een hoge raiting.

In dit boek volgen we 2 personages namelijk Olivia (afgekort als Liv) en Anne. Liv is een student uit 5-HAVO en Anne is een muziekdocent. We volgen ieder hoofdstuk dan ook uit een ander perspectief. Met 2 klassen (een van het Thorbecke College en een van Het Haags Lyceum) gaan ze samen op wintervakantie naar Brussel. Ieder personage heeft ook hun eigen struggles namelijk Anne is ontslagen geweest op Het Haags Lyceum en ontmoet tijdens deze reis haar vervanger en Liv moet samen op vakantie met de jongen waar ze van verloor tijdens Den Haag’s got talent (Kim)

Dit boek begon een beetje stroef voor mij, ik kon namelijk niet zo goed in het verhaal komen op het begin (ik denk omdat ik het een beetje gewoon moest raken dat het steeds wisselde tussen een docent en een leerling) Ongeveer op 1/4de van het verhaal zat ik er eindelijk in en gebeurde ook wel wat spannende dingen. Vanaf het moment dat ik in het verhaal zat las het ook wel wat vlotter. Soms merkte ik wel dat ik vaker wou lezen uit het perspectief van Liv omdat dat verhaal me net iets meer lag dan dat van Anne. Maar naar het einde toe leerde ik Anne’s perspectief toch te waarderen. Het verhaal is super om te lezen tijdens de Kerst/winter periode aangezien dit boek echt een gezellige winterse sfeer heeft, en aangezien het deze week en vorige week heeft gesneeuwd was dit dan ook echt een cozy read om te lezen met dat weer. De relaties in dit verhaal zijn wel slow-burning en komen traag op gang maar toch hoop je het hele boek dat beide personages hun geluk zullen vinden. Ook vond ik het muziekaspect in dit boek wel een leuke toevoeging aan het verhaal.

Ik vond dit ondanks dat het even duurde voordat ik erin kwam een heel erg gezellig en romantisch boek om tijdens deze koude winterperiode te lezen en geef het dan ook 4/5 sterren. Het heeft me zeker ook nieuwsgierig gemaakt naar andere boeken van deze auteurs!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Floor schreef:

    Ik heb echt genoten van dit boek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review