De kindervleesfabriek – Ruth Verstraeten
Author: Ruth Verstraeten
Genre: Prentenboek
Publishers: Davidsfonds, Standaard Uitgeverij
Categorieën: Boek recensies, Lezend door het leven
Voor “Lezend door het leven” kregen we enkele boeken opgestuurd en eentje die we opgestuurd kregen van Standaard Uitgeverij was De kindervleesfabriek. Een prentenboek voor iets oudere kinderen dat helemaal in het teken staat van niet willen eten/dingen niet lusten. Door de fel gekleurde cover en het grote formaat valt het boek dan ook zeker op in de boekhandel en wordt je ernaar toe getrokken.
In De kindervleesfabriek volgen we het verhaal van Korneel. Korneel lust niet veel en eet hierdoor zeer weinig. Zijn moeder wordt hier helemaal gek van en verteld hem het verhaal van de kindervleesfabriek. Een fabriek waar kinderen naartoe worden gestuurd die niet willen eten. In deze fabriek worden kieskeurige kindjes opgegeten door reuzen. Korneel wilt absoluut niet worden opgegeten dus stelt hij een lijst samen met regeltjes waaraan hij zich moet houden om zo zijn moeder gerust te stellen. Maar op een dag komt hij toch terecht bij de kindervleesfabriek. Zal Korneel worden opgegeten door reuzen?
Ik ging blind in dit verhaal, bij een prentenboek weet ik namelijk liever niets op voorhand aangezien een prentenboek zeer dun is en ik het hele verhaal niet al wil weten alvorens het gelezen te hebben. Ik was dan ook enorm verrast dat dit boek verteld werd op rijm. Het verhaal gaat over een zeer herkenbaar onderwerp bij kinderen namelijk bepaalde dingen niet lusten en hierdoor dit ook niet willen eten. En we kennen allemaal wel de trucjes van onze ouders om ons toch aan het eten te krijgen. Ruth Verstraeten heeft hier een creatieve twist aan gegeven en er een zeer leuk en mooi verhaal van gemaakt. De illustraties van Eva Mouton maken dit verhaal levendig en zorgt ervoor dat het echt binnenkomt bij de lezer. Aan de cover kon ik al afleiden dat Eva Mouton het geïllustreerd heeft aangezien ze een zeer herkenbare tekenstijl heeft en dit bij iedere illustratie terugkomt. Ik vind het ook heel mooi dat alle illustraties zwart/wit zijn met oranje accenten – de kleur van de cover, dit zorgt toch voor iets extra tijdens het lezen. De kindervleesfabriek is een prentenboek voor iets oudere lezers aangezien de lezer oud genoeg moet zijn om het verhaal op rijm te begrijpen – hierdoor is het een zeer leuk boek om zelf te lezen als kind of voor te lezen bij oudere kinderen.
De kindervleesfabriek is een perfect boek voor kieskeurige eters en is heel leuk om samen te lezen aangezien zowel de kinderen als de ouders zich hierin zullen weten te herkennen. Ik gaf dit boek dan ook 4 sterren.