54 minuten – Marieke Nijkamp

54 minuten – Marieke Nijkamp

54 minuten
Published: 2017
Page Count: 318
Categorie:
ISBN13: 9789402700640
10:00 De directeur van Opportunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester. 10:02 De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan. 10:03 De auladeuren gaan niet open. 10:05 Iemand begint te schieten. Paniek barst los in de aula van Opportunity High School wanneer een leerling begint te schieten en de andere leerlingen tot hun afgrijzen ontdekken dat ze als ratten in de val zitten. Maar sommigen van hen…

Vandaag heb ik weer een recensie voor jullie en deze keer ga ik het hebben over 54 minuten geschreven door Marieke Nijkamp. De laatste tijd zag ik dit boek vaak voorbijkomen aangezien het een zeer gehyped boek is op booktube dit trok dan ook mijn aandacht waardoor ik besloot om het boek op te pakken.

In 54 minuten volgen we het verhaal vanuit verschillende personages. Wanneer om 10:05 uur iemand in een schoolgebouw begint te schieten staat de hele school in rep en roer. Iedereen probeert weg te komen en de schutter te ontvluchten, sommige al wat meer dan anderen aangezien ze wel eens een connectie kunnen hebben met de schutter. in 54 minuten neemt de schutter het leven van onschuldige mensen af, maar wat is de reden? Waarom is het zover gekomen dat de schutter juist op deze manier indruk probeert te maken?

WAUW wat een impact had 54 seconden op mij! De volgen het verhaal vanuit verschillende perspectieven in de tijdspanne van 54 minuten. Doordat het verhaal in deze vorm is geschreven heeft Marieke een erg rauw boek gecreëerd, we volgen de personages in 54 minuten complete doodsangst. Er heerst ook erg veel chaos aangezien de personages totaal niet weten wie al getroffen is door de schutter en hierdoor helemaal in paniek geraken. Door de korte hoofdstukken vlieg je ook door het boek heen aangezien je absoluut wilt weten hoe dit verhaal afloopt, want waarom zou iemand ervoor kiezen om een school binnen te vallen en wild weg op iedereen te schieten. Ook heeft dit boek een zeer coole lay-out zo zijn er sms’berichtjes en tweets – dit is een zekere vorm van communicatie tussen de personages aangezien ze in totale paniek zijn.

54 minuten is een zeer spannend boek met een wel hele actuele boodschap aangezien schietpartijen helaas in Amerika veel gebeuren. Een must-read voor adolescenten van deze leeftijd – maar ook voor volwassenen aangezien het zo’n sterke boodschap heeft! Ik gaf het boek dan ook 5 sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review