5 teleurstellingen van 2018

Ieder jaar lees je geweldige boeken maar er zitten er ook altijd een paar tussen die je niet konden bekoren. Gelukkig heeft iedere boekenwurm andere interesses en valt niet ieder boek bij iedereen in de smaak. Vandaag heb ik dan ook mijn lijstje met 5 teleurstellingen van 2018.

De man zonder gezicht – Andreas Palmaer

De man zonder gezicht

Op de cover van dit boek staat ‘Dit durf je niet te lezen’. Ook wordt het vergeleken met Stephen King. Waar ze dit vandaan halen? dat snap ik toch echt niet. Dit boek is een collectie van een aantal ‘korte verhalen’ en letterlijk KORT want ze zijn minder dan 3 pagina’s. Deze verhalen zijn niet eens ‘eng’ ik heb op geen moment op het puntje van mijn stoel gezeten. Dit boek bevat zelfs verhalen die ik vroeger als kind al eens had gehoord. Ik had gehoopt op een zeer spannend boek maar jammer genoeg was dit een enorme teleurstelling en duurde het ook MAANDEN eer ik het uitlas omdat ik het zo erg uitstelde.

Mijn vader – Toon Tellegen

Mijn vader

Voor school moest ik een boek van Toon Tellegen lezen. Ik had nog nooit iets gelezen van deze auteur en wist dan ook niet wat ik moest verwachten. Ik besloot om ‘Mijn vader’ op te pakken en te lezen. Maar dit boek was zoooo vaag dat ik zelfs een week nadat ik het had gelezen me er bijna niets meer van herinnerde.

Will Grayson, Will Grayson – John Green

Will Grayson, Will Grayson

Jaja, wie had verwacht hier een John Green tussen te vinden? Ik had buiten ‘Een weeffout in onze sterren’ nog niets gelezen van John Green vorig jaar. Ik las voor dit boek dan ook Schildpadden tot in het oneindige. Dit heeft denk ik mijn verwachtingen van dit boek enorm opgehemeld. Helaas vond ik dit boek echt 10 keer niks. Het had geen boeiend verhaal en zeker niet iets wat ik van John Green gewend was. Jammer maar ach ja wat kan je eraan doen?

Photographic – the Life of Graciela Iturbide –  Isabel Quintero

Photographic - the Life of Graciela Iturbide

Dit boek zag ik vorig jaar op Netgalley staan tussen de gratis te lezen graphic novels. De cover zag er prachtig uit en ik was zeer benieuwd. Helaas bleek dit boek een soort biografie te zijn van iemand die ik niet ken en er werd ook heel veel in een andere taal gepraat (wat ik uiteraard dus niet verstond) Ik besloot dan ook om dit boek te DNF’en aangezien het echt niets voor mij was.

De kat met de hoed – DR. Seuss

Dr. Seuss - De kat met de hoed

Op booktube is er een enorme hype rond dit boek. Dit boek heeft iedereen wel als kind gelezen en is een soort Harry Potter maar dan voor 5-jarigen. Helaas was dit echt niet het boek voor mij, de humor vond ik ook gewoon niets. Dit boek bevat heel veel rijm en na een tijdje geraakte dit echt afgezaagd. Niet het boek voor mij dus!

 

Zo dit waren de 5 boeken die mij jammer genoeg hebben teleurgesteld in 2018. Hopelijk vonden jullie dit toch leuk om te lezen en dan die ik jullie graag terug op mijn blog!

Alwaysbeyourself X Chelsey

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 4 maart 2019

    […] 5 teleurstellingen van 2018 […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *