Tips om meer te lezen | BLOGGING every day 76

Dag 76 van BLOGGING every day en vandaag heb ik 8 handige tips om meer te lezen. Dus laten we beginnen.

Tip 1: Lees elk vrij moment dat je hebt: Bijvoorbeeld je hebt even 10 minuten niks te doen en je leest misschien 1 pagina per minuut dat zijn al 10 bladzijdes.

Tip 2 : Neem je boek overal mee naar toe: Je gaat bijvoorbeeld naar school neem ALTIJD een boek mee je weet nooit of een leraar ziek is en je een uur vrij hebt. Als je een uur vrij hebt kan je altijd lezen (zie tip 1)

Tip 3 : Lees graphic novels: Graphic novels zijn heel snel te lezen en zo lees je ook meer.

Tip 4 : Tel de pagina’s op die je nog moet lezen en deel dat door de aantal dagen waarin je het boek wilt uithebben: Bijvoorbeeld je hebt een boek van 454 pagina’s en je wilt het in 3 dagen uithebben dan doe je ( 454pagina’s : 3dagen = 151,33 pagina’s per dag Afgerond 152 pagina’s per dag)

Tip 5 : Luister naar audioboeken: audioboeken zijn snel om te lezen omdat je ernaar kan luisteren terwijl je andere dingen doet zoals bv: je kamer opruimen.En sommige audioboeken staan gratis op youtube of kan je lenen in je bibliotheek (mijn bibliotheek heeft dat toch).

Tip 6: Zet een realistisch doel voor jezelf: Ga niet in een maand 28 boeken proberen te lezen dat is niet realistisch en je zet jezelf ook maar meer onder druk en als het dan niet lukt stel je jezelf teleur. Doe in plaats van 28 boeken er 10 proberen te lezen als je weet dat JIJ dat aankunt,ga niet naar andere kijken en jezelf vergelijken zij hebben misschien elke minuut van de dag tijd om te lezen en jij niet.

Tip 7: Doe ‘reading-sprints’: In amerika doen ze soms als je een Read-A-Thon hebt op twitter Reading Sprint wat zijn reading sprints vragen sommige jullie misschien wel af (Een reading sprint is als je bijvoorbeeld 10 minuten hebt en je moet in die 10 minuten zo snel mogelijk lezen ) En als je dat elke dag ongeveer doet behaal je op het einde van de maand ook veel.

Tip 8: Lees op je telefoon of een e-reader: Zonder dat je het weet lees je veel meer op een telefoon of e-reader omdat je niet het juiste aantal pagina’s hierop ziet staan en je dus vaker nog een hoofdstuk wil lezen.

Dit waren mijn tips om meer te lezen hopelijk vonden jullie het leuk en dan zie ik jullie graag morgen terug voor dag 77 van BLOGGING every day.

Alwaysbeyourself Maker C.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *