Takla Makan: het blauwe licht – Petra Nouns

Vandaag heb ik mijn blogtour stop van het boek: Takla Makan: het blauwe licht geschreven door Petra Nouns, ik heb hier namelijk een recensie over geschreven dus laten we snel beginnen…
voorkant boek
Wat is het onderwerp van het boek?
Een jeugd boek
Waar gaat dit boek over?
Ella is een vijftienjarig meisje uit Berlijn. Haar vader vindt het belangrijk dat ze ook met andere culturen in aanraking komt, dus zit ze op een school in Kreuzberg met leerlingen uit allerlei lagen van de bevolking. Ella heeft geleerd goed voor zichzelf op te komen in de klas, waar het er soms ruw aan toe gaat. Gelukkig heeft ze de meeste lessen met haar beste vriendin Sofia.
Het grootste probleem? Dat Orkan dit jaar ook bij haar in de klas zit: een Turkse jongen met een grote mond en een veel te hoge dunk van zichzelf. Die moet ze het hele jaar zien te ontlopen, want ze kan hem niet luchten of zien. Bovendien is er een steekje bij hem los, want hij beweert dat zijn tante kan toveren. Wie gelooft er nu zoiets?
Maar dan gebeurt er iets wonderbaarlijks. Ella komt in aanraking met een mysterieus, blauw licht – een schijnsel dat haar steeds weer visioenen geeft over een toekomst waarin ze samen is met Orkan en smoorverliefd op hem is. Verliest ze haar verstand of is er echt iemand die haar een glimp wil tonen van een ander leven dat ooit van haar zal zijn?
Diep in de Takla Makanwoestijn bestrijden twee machtige tovenaars elkaar met witte en zwarte magie, waarbij de inzet het leven van Orkan is… en dat van zijn toekomstige geliefde.
Mijn mening:
Ik vond dit een goed boek maar niet een boek wat mij zal bijblijven. Ik vond het verhaal in het begin best wel vreemd maar wende hier uiteindelijk wel aan. Het boek gaat over een 15 jarig meisje dus het is duidelijk voor een jongere doelgroep. Het boek las ook heel vlot en is niet te dik. Jammer genoeg komt er wel geen tweede deel aangezien auteur Petra Nouns in 2015 is overleden.
Hoeveel pagina’s heeft dit boek?
Dit boek heeft 256 pagina’s
Interesseerde het onderwerp me?
Ik dacht dat ik dit boek leuk zou vinden en het was een vermakend boek maar het gaat me niet lang bijblijven en ik zal er waarschijnlijk niet meer aan denken.
Leerde ik iets van dit boek?
Nee.
Wat vind ik van de kaft?
voorkant boek
De kaft is heel mysterieus: je ziet de woestijn, een meisje en “het blauwe licht” maar ik vind de kaft niet super mooi. De kaft is heel standaard voor mij.
Waarom koos ik dit boek?
Omdat ik lid ben van het DVP street team werd mij dit boek als recensie exemplaar aangeboden en ik wou heel graag meedoen aan de blogtour aangezien het boek mij wel aansprak.
 
Hoelang duurde het om dit boek te lezen?
Ik las dit boek in 1 week uit.
Hoeveel geef ik dit boek op Goodreads?
Ik geef dit boek 3/5 sterren op Goodreads.
Raad ik dit boek aan?
Ja, ik zou zeker aanraden aan de iets jongere doelgroep of als de flaptekst je aanspreekt en je een mysterieus boek wilt lezen.
Leuke linkjes om te bekijken:

Het boek kopen?
Bol.com: Koop het hier!
Standaard boekhandel: Koop het hier!
Bookspot: Koop het hier!
Bruna: Koop het hier!
Dit was mijn boek review van Takla Makan: het blauwe licht geschreven door Petra Nouns, hopelijk vonden jullie het leuk en dan zie ik jullie graag de volgende keer terug op mijn blog.
Alwaysbeyourself X Chelsey.

You may also like...

2 reacties

  1. 3 april 2018

    […] makan: Het blauwe licht – Petra Nouns (255 p) recensie vind je hier 3/5 […]

  2. 6 februari 2019

    […] Takla makan: Het blauwe licht – Petra Nouns 255 p (3 sterren) Recensie […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *