Onzuiver – Sarah Dalton

Vandaag heb ik mijn blogtour stop van het boek: Onzuiver geschreven door Sarah Dalton, ik heb hier namelijk een recensie over geschreven dus laten we snel beginnen…
9200000084861314
Wat is het onderwerp van het boek?
Een dystopian boek
Waar gaat dit boek over?
We volgen De 15 jarige Mina Hart, zij verhuisd van regio 10 naar regio 14. Mina is onzuiver: dit betekend dat zij geen ‘schoon’ DNA hebben en als slaaf worden gebruikt. In regio 14 leert ze Angela en Daniel kennen, zij worden al snel haar vrienden. Maar haar leven wordt door elkaar geschud wanneer ze Sebastian leert kennen een G.E.P.-jongen (G.E.P.-kinderen zijn geboren met perfect DNA die de ouders hebben mogen samenstellen) Voor een onzuivere is het namelijk verboden om zich in te laten met een G.E.P.
Mijn mening:
Ik vond dit echt een super sterk debuut, het boek is zo vlot geschreven. Als je eenmaal in de wereld terecht komt wil je niet meer stoppen met lezen. Ik vond de wereld ook heel goed gevonden en iets wat ik nog niet had gelezen. Ik ben hierdoor aangenaam verrast aangezien ik eerst nog twijfelde of ik het wel een leuk boek zou vinden of niet maar dit boek heeft me echt weggeblazen.
Hoeveel pagina’s heeft dit boek?
Dit boek heeft 307 pagina’s
Interesseerde het onderwerp me?
Ik had in het begin schrik dat ik dit geen leuk boek ging vinden, maar toen ik de flaptekst een tweede keer las dacht ik ‘Ik probeer het gewoon.’ en toen heb ik me ingeschreven voor de blogtour. En dat was een hele goede beslissing want ik vond dit boek echt SUPER GOED.
Leerde ik iets van dit boek?
Nee.
Wat vind ik van de kaft?
9200000084861314
Ik vind het een hele mooie kaft, je ziet duidelijk ook het DNA aspect terugkomen op de kaft wat natuurlijk een groot ding is in het boek. Ik vind de paarse kleur en de schim wel heel mysterieus waardoor ik de flaptekst wel wou lezen.
Waarom koos ik dit boek?
Omdat ik lid ben van het DVP street team werd mij dit boek als recensie exemplaar aangeboden en ik wou heel graag meedoen aan de blogtour aangezien de flaptekst me na de tweede keer wel erg aansprak en ik het boek een kans wou geven.
Hoelang duurde het om dit boek te lezen?
Ik las dit boek binnen een week uit.
Hoeveel geef ik dit boek op Goodreads?
Ik geef dit boek 4/5 sterren op Goodreads.
Raad ik dit boek aan?
Ja, als je houdt van het dystopian genre is dit zeker een aanrader. Ook als je houdt van boeken zoals de Touching Juliette serie geschreven door Tahereh Mafi is dit boek zeker een aanrader.
Leuke linkjes om te bekijken:

Het boek kopen?
Bol.com: https://www.bol.com/nl/p/onzuiver/9200000084861314/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=onzu&originalSearchContext=media_all&originalSection=main
Standaard boekhandel: https://www.standaardboekhandel.be/seo/nl/boeken/literaire-fictie/9789492585103/sarah-dalton/onzuiver
Eci: https://www.eci.be/boeken/onzuiver-sarah-dalton-9789492585103?solrsuggest=true
Bruna: https://www.bruna.nl/INTERSHOP/web/WFS/Bruna-B2C-Site/nl_NL/-/EUR/ViewParametricSearch-SimpleOfferSearch?SearchTerm=onzuiver+-+sarah+dalton&search=&SearchCategoryUUID=lZvAqPywT5EAAAFGo45TGQUg&search=
Dit was mijn boek review van Onzuiver geschreven door Sarah Dalton, hopelijk vonden jullie het leuk en dan zie ik jullie graag de volgende keer terug op mijn blog.
Neem ook zeker morgen een kijkje op de Instagram van Mybookishempire voor de blogtour stop van Céline.
Alwaysbeyourself X Chelsey.

You may also like...

2 reacties

  1. 11 maart 2018

    […] – Sarah Dalton (303 p) recensie vind je hier 4/5 […]

  2. 6 februari 2019

    […] Onzuiver – Sarah Dalton 300 p (4 sterren) Recensie […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *