Mijn 24-uur leesmarathon

Afgelopen donderdag (7 februari) deed ik op Instagram een eigen 24-uur leesmarathon. Ik zat midden in mijn lesvrije week en merkte dat ik te veel tijd spendeer op mijn gsm. Hoog tijd dus ook hier verandering in te brengen en wat anders dan proberen zoveel mogelijk te lezen? Ik besloot de Full moon serie geschreven door Stefanie Van Mol te herlezen aangezien deel 6 eind deze maand zal verschijnen bij Dutch Venture Publishing.

Ik begon mijn marathon dus met 5 boeken op mijn TBR:

Om 00:00 uur was het dan eindelijk zo ver! de 24 uur begonnen.

Een vriendin vroeg me trouwens ook waarom ik de e-boeken lees als ik ook gewoon het fysieke boek heb. Dit was omdat het al vrij laat was en ik ’s nachts het fijner vind om op mijn e-reader te lezen omdat dit toch lichter is en ik dan niet hoef open te houden en in een vreemde positie hoef te liggen. En na de foto het licht ook gewoon even uit ging.

(Ik was al op pagina 101 van de 213 in Kies voor mij aangezien ik de avond ervoor ook eventjes wat wou herlezen.)

De 112 pagina’s die overbleven las ik al vrij snel uit (namelijk in 1,5 – 2 uurtjes)

Ik besloot voordat ik te moe werd en toch maar ging slapen nog snel een uurtje te lezen in deel 2 namelijk: Kies voor ons. Om 3 uur moest ik helaas de strijd opgeven aangezien mijn ogen begonnen toe te vallen dus besloot ik maar te gaan slapen.

Eigenlijk had ik gepland wat vroeger wakker te worden maar op vrije dagen krijg ik mijn hond ’s ochtends op bed aangezien hij niet graag alleen onder zit en hij besloot om steeds op het bed te willen en er weer af te springen. Hierdoor was ik best vermoeid en stond ik dus pas op rond 11 uur.

Na te hebben ontbeten begon ik weer te lezen en ik las rond 2 uur ’s middags mijn tweede boek uit.

Dit bracht me toen op een totaal van 314 gelezen pagina’s en dat vond ik al best goed voor mezelf.

Daarna las ik gewoon verder en rond 5 uur las ik ook deel 3 uit van de serie.

Toen ik het derde deel van Full moon uitlas wou ik even iets anders. Tijdens het avondeten heb ik dan ook naar What de hack! geluisterd geschreven door Maria Genova. Dit was een leuke afwisseling van de Full moon serie.

Hierna was mijn totaal gelezen pagina’s al op 516.

Uiteindelijk las ik ook What de hack! uit en begon ik aan het 4de deel van de Full moon serie.

Mijn totaal gelezen pagina’s op dat moment stond toen op 628.

Maar tussendoor nam ik ook eventjes de tijd om mijn dagelijkse serie te kijken namelijk: Home and away. Een serie kijken zonder snack? no way! deze avond at ik heerlijke bosbes cheesecake ijs.

25 minuten voordat het middernacht was en de leesmarathon zou eindigen las ik toch deel 4 uit van Full moon en las ik voor de laatste 25 minuten nog verder in deel 5.

Hier las ik uiteindelijk nog 30 pagina’s van en dit bracht mijn totaal gelezen pagina’s in 24 uur op 877. Ik was enorm verrast door dit resultaat aangezien het me liet inzien dat als ik mijn gsm gewoon even aan de kant leg op vrije dagen ik zeker een boek zou kunnen uitlezen die dagen. De challenge om minder op mijn gsm te zitten en eindeloos te scrollen is dan ook zeker geslaagd.

Ik las uiteindelijk 5 boeken:

Kies voor mij – Stefanie Van Mol

Kies voor ons – Stefanie Van Mol

Kies voor haar – Stefanie Van Mol

What the hack! – Maria Genova

Kies voor hem – Stefanie Van Mol

en 30 pagina’s van:

Kies voor elkaar – Stefanie Van Mol

Dit bracht me al op een totaal van 8 gelezen boeken in februari en 28 gelezen boeken in 2019. Zal ik mijn reading challenge halen van 150? Als ik zo door doe zeker!

 

 

Er kwamen ook enorm veel positieve reacties op mijn kleine leesmarathon. Blijkbaar vonden jullie het zeer leuk om te zien en ik vroeg dan ook aan jullie of jullie dit vaker zouden willen zien en dan zouden willen meedoen. Iedereen antwoordde hierop volmondig JA!

Dit zette mij aan het denken en ik ben volop aan het brainstormen om voor jullie leuke 24-uur leesmarathons te kunnen organiseren dus die komen er zeker weten aan!

Dit was mijn kleine wrap-up van de spontane 24-uur leesmarathon die ik hield. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en dan zie ik jullie graag de volgende keer terug op mijn blog.

 

Alwaysbeyourself X Chelsey

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *