Boekenweek voor jongeren 2018

Vrijdag was het zover, de boekenweek voor jongeren is van start gegaan. Deze week duurt van 21 t/m 30 september en is dus speciaal voor jongeren. Het leek een aantal bloggers, inclusief mijzelf, een leuk idee om deze week onder de aandacht te brengen door middel van een blog tour. In dit introductie artikel wordt uitgelegd wat de boekenweek voor jongeren inhoudt en zal ik een overzicht van de tour stops geven.

 

Wat is het?

De boekenweek is eigenlijk, net als de Kinderboekenweek, een leesbevorderingscampagne. In deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd en maken schrijvers een tour langs middelbare scholen en dat allemaal om jongeren te stimuleren eens een boek op te pakken. De schrijverstour staat bekend onder de naam Literatour en is dus echt voor scholen.

 

Beste boek voor jongeren

Aan het begin van de boekenweek wordt bekend gemaakt welk boek het beste boek voor jongeren van het jaar 2018 is. Een volwassen vakjury heeft tien boeken genomineerd en een jongerenjury kiest daaruit de winnaars. Ja, winnaars. Twee auteurs maken kans op een mooie prijs. Over de lijst met nominaties zal in dit artikel niet worden uitgeweid, want dat is al genoeg gebeurd. Laten we deze feestelijke week niet beïnvloeden door negativiteit.

 

Activiteiten

Tijdens deze week worden er activiteiten voor jongeren georganiseerd. Zo is er op zondag 23 september YALFU in Utrecht. Wist je al dat Becky Albertalli komt? Bestel stel je tickets! Er doen dus ook een aantal boekhandels mee, misschien wel eentje bij jou in de buurt! Kijk daarvoor even op hun website of ga even langs.

 

Tour stops

Zoals aangekondigd een overzicht van alle tour stops tijdens deze blog tour.

Wat we gaan doen?

Tja, dat blijft nog even geheim 🙂 Heel erg veel leesplezier deze week!

Wat kan je deze week vinden op mijn blog?

24/9: Grinchathon TBR

25/9: Recensie: Onderbuik – Tine Bergen

28/9: Friday five: Boeken die verfilmd moeten worden

28/9 : Blogtour blogpost: (deze blijft nog een geheimpje)

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Floor schreef:

    ik heb er zin in! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *