Jesse – Mies Meulders

jesseVandaag heb ik weer een recensie voor jullie, namelijk van het boek: Jesse geschreven door Mies Meulders. Laten we snel beginnen…
30118301_1682867515093390_700806298_n
Titel: Jesse
Auteur: Mies Meulders

Het verhaal van mijn zoon die negen maanden in mijn buik heeft geleefd en daarna dood geboren is.

Dit is het verhaal van Mies Meulders die 9 maanden zwanger was en ondanks alles toch haar zoontje verliest en hem dood ter wereld brengt. Je volgt Mies haar verhaal vanaf het moment dat ze voor het eerst zwanger is, maar die zwangerschap loopt al snel fout. Hierna geraakt ze snel opnieuw zwanger en haar geluk kan niet op. Met ups en downs brengt ze deze zwangerschap tot het einde maar een paar dagen voordat ze is uitgerekend voelt ze steken in haar buik. Wanneer ze voor een echo gaat wordt haar ergste droom waarheid, ze verliest haar kindje na 9 maanden in haar buik. Je volgt in dit boek ook haar rouwproces om het verlies van Jesse te verwerken.
Dit boek was een heel emotioneel boek, aangezien je alles vanuit Mies haar perspectief meekrijgt. Dit boek is zo kort (96 pagina’s) maar dit boek is toch zo sterk gebracht. Je leeft heel erg mee met Mies en haar verhaal. De cover vind ik echt prachtig aangezien er sterretjes opstaan en Jesse toch haar klein sterretje is geworden. Het enige minpuntje wat ik had is dat doordat het zo aangrijpend is voor Mies ze dit ook erg grof uit naar anderen wat haar situatie niet begrijpen.
Ik geef dit boek 4/5 sterren en raad dit boek zeker aan aangezien dit een verhaal is wat meerdere mensen moeten lezen.
Uitgever: Vrijdag
ISBN: 9789460011979
Publicatiedatum: Mei 2013
Genre: Non-fictie
Aantal bladzijdes: 96 p
 
Koop het boek hier:
bol.com: HIER!
standaard boekhandel: HIER!
bookspot: HIER!
bruna: HIER!
E-boek:
bol.com: HIER!
Dit was mijn recensie van Jesse geschreven door Mies Meulders, hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en dan zie ik jullie graag de volgende keer terug op mijn blog.
Alwaysbeyourself X Chelsey

You may also like...

No Responses

  1. 1 mei 2018

    […] – Mies Meulders (96 p) recensie vind je hier 4/5 […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *