De afvallige – Edward Hendriks

Vandaag heb ik weer een recensie voor jullie, deze keer van een kort verhaal: De afvallige geschreven door Edward Hendriks. Laten we snel beginnen…

Titel: De afvallige
Auteur: Edward Hendriks

Ik ben Jack. Vernoemd naar Johannes, een van de apostelen uit een vergeten verhaal dat niemand meer interesseert. Dat is ook zo ongeveer het enige wat ik weet van mijn verleden. Mijn ouders zijn jaren geleden opgepakt en afgevoerd. Ze hielden zich bezig met ‘staatsondermijnende aangelegenheden’, zoals ze dat noemen. Via het supersnelrecht zijn ze veroordeeld. Waarschijnlijk zijn ze dood. Of anders kwijnen ze langzaam weg op een van die gevangeniseilanden voor de kust, waar alles nog erger schijnt te zijn. Ik weet niets van hun lot en dat van mijn zus. Acht jaar zat ik binnen de muren van de campus. Er zitten alleen jongens. Meisjes gaan naar aparte locaties, zo heb ik me laten vertellen. Op de campus mocht ik leren en werken op kosten van de staat, maar wat voor zin heeft dat als je iedereen van wie je houdt kwijt bent?

Jack is ontsnapt uit de campus waar kinderen mogen leren en werken op kosten van de staat. Hij is zijn familie kwijt, net als zijn geloof in het systeem. Nu wordt hij gezocht en is hij een van de Afvalligen, de vijanden van de staat die strijden voor iets wat lang geleden verloren is gegaan.
Zoals jullie weten kan ik een kort verhaal tussendoor wel eens appreciëren. Ik zag dit kort verhaal en was meteen aangetrokken door de flaptekst. Dit boek is een dystopisch verhaal  en in maar ongeveer 10 pagina’s weet de auteur de spanning al aardig op te bouwen. Het enige minpuntje was wel dat ik het einde had zien aankomen maar dit vond ik niet storend aangezien het verhaal nog steeds spannend was.
De kaft van het verhaal vind ik wel wat donker en saai, er staat niets bijzonders op zodat het verhaal niet echt eruit springt.
Ik gaf dit verhaal 3/5 sterren op Goodreads aangezien het toch een vlot en spannend verhaal was.
Uitgever: Smashwords?
ISBN: 9781310980183
Publicatiedatum: September 2015
Genre: Kort verhaal/ dystopisch
Aantal bladzijdes: ongeveer 10 p
 
Het boek downloaden?

Dit was mijn recensie voor De afvallige geschreven door Edward Hendriks, hopelijk vonden jullie het leuk en dan zie ik jullie graag de volgende keer terug op mijn blog.
Alwaysbeyourself Maker Chelsey.
 
 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *